• 28
    tribündeki bir şarkıyı asla değiştirmeme fikrinde değilim. aşkın olayım şarkısına ben de başta burun kıvırıyordum ama şimdi icardi her gol attığında dilime düşüyor yalan yok.

    telif, kazanç vb çeşitli sebeplerle şarkıyı değiştirme isteğine saygı duyarım. ama böyle büyük iletişimlerde bence bir iki konuya çok dikkat etmek gerekiyor.

    - gelişimin doğal olması: yani eğer şarkıyı önden belirlediyseniz bile önce resmi hesaptan paylaşım yapmak yerine edit tayfaya salın. reelsta tiktokta görülsün, twitterda gol ve sevinç editleri düşsün, taraftar bir alışsın. sonra resmi hesap oradan görüp paylaşmış gibi yapılsın. taraftar beğenir alışırsa zaten stadyumda da çok yadırganmaz. yani tepeden inme değil, aşağıdan yukarı gelişmeli süreç.
    - şarkının daha uygun olması: bu şarkı, ismiyle ve nakaratının ilk kısmıyla uygun ama taraftar sonrasında "nasıl aldın ahımı, ne geçti söyle eline?" mi diyecek kısmında biraz sarkıyor. bu haliyle icardi gidince arkasından söylenecek şarkı gibi.
    - şarkının güzel olması: bu konu biraz subjektif tabii ama aşkın olayım'a düşük tempo derken başıma belasın ondan da düşük tempo gibi duruyor. aleyna tilki'nin sesi de işi zorlaştırıyor ama taraftar söyleyecekse bu kısmı duymayacağız en azından.

    tüm bu sebeplere bakarsak 3'te 0 çeken başıma belasın şarkısının işi zor. dayatmayla hoparlörlerden çalışırsa taraftarın başka şarkı söylediği tuhaf anlar yaşanabilir. icardi gol atsın da derdimiz bu olsun tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın