• 3393
    içine girdiğinizde 2 dakikadan fazla zaman geçirmenizin mümkün olmadığı store.

    keşke tek problemi forma stoğu olsaydı. sinema seansının başlamasını beklerken mağazaları dolaşıyordum. en son da sinemaya pek yakın bir yerde konuşlanmış gs store'a gireyim, beğendiğim birkaç şey olursa da alayım diyerek store'un içine adımımı attım. ben girerken filmin başlamasına 15 dakika kalmıştı. dışarıya çıktığımda filmin başlamasına 12 dakika vardı. ben 15 yaşındayken de böyleydi, bugün de böyle.

    yani tekrara düşmek gibi olmasın ama koskoca galatasaray markasının bu kadar geniş imkanlarla ve arkasında böylesi bir rüzgar varken 3. lig kulübünün ürünlerini satıyormuşçasına yıllardır tekdüze ve berbat tasarımları önümüze atmasından gına geldi artık. store'un bir köşesinde arkasında oyuncu ismi ve numarası yazılı düz renk tişörtler, bir köşesinde store'dan bağımsız nike tasarımı ürünler, geri kalanı da 10 yılda satılmayacak çirkinlik abidesi tasarımlar.

    galatasaray spor kulübü kurayla herhangi bir kimseye ürün üretimi ve satışı için lisans versin, o kişi vergi rekortmeni olur. rastgele freelance sitelerinden 10 tane tasarımcıya 10 dolara tasarım yaptırsan galatasaray logosunu ve renklerini kullanarak milyon çeşit mevcuttakinden iyi tasarım yapar.

    dünyada galatasaray kadar karizmatik, başarılı, çekici kaç tane kulüp vardır? italya'nın küme düşmeye oynayan takımlarının ürünleri bile sosyal medyamızda günlerce konuşuluyor, üçüncü parti sitelerin ürünleri yok satıyor. bizim gsstore yıllardır, inanılması çok güç bir şekilde, zarar yazıyor. yahu arkadaş galatasaray gibi bir kulübün resmi satış mağazası nasıl zarar edebilir diye soran yok.

    hiçbir mağazacılık, tasarımcılık deneyimim yok. yöneticilik deneyimim de çok kısıtlı, minicik tecrübelerden ibaret. çok iddialıyım, yarın store'dan sorumlu yönetici olayım 3 ayda galatasaray store'u bambaşka bir konuma getiririm. evet ben, herhangi bir adam olarak bunu başarabilirim. fakat kendileri şirket yöneten, yöneticilik yapan isimler mağazacılığı yıllardır bir adım öteye taşıyamadılar.

    kulüp bu işi beceremeyecekse eğer versin lisans haklarını bir şirkete. dev bir sponsorluk geliri gibi bir sabit gelir kalemi açılsın. ya da bu işi ileri götürmeye kararlı ve istekli, işin ehli insanlar galatasaray'ın mağazacılık sorununu artık çözsün. en az gayrimenkullerimiz kadar dev bir potansiyel öylece kenarda yatıyor. inanılır gibi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın