• 41
    stadyumları kendini ifade etme alanı olmaktan çıkarmaktan başka bir işlevini göremediğimiz kanun. stadlara giden sıradan çinko karbon taraftara karşı son derece çirkin bir şekilde kullanmaktadır. en ufak "hoşa gitmeyen" olayda idarenin ezbere şekilde belli isimlere saldırılması sonucu "tribün" tayfası kendini kurtarmak için bu yasa aracılığı ile devletin sopası olmak durumunda kalmıştır.

    ulusal kanalda maça çıkacak hakemi aleni tehdit eden, aynı maça gidecek taraftarı "sporda şiddet ve düzensizlik" eylemlerinde bulunmaya çağıran kişilere karşı ufacık bir yatırımını görmedik bu kanunun mesela.

    ya da bir kulübün ulusal kanallarda yayınlanan bir toplantısında taraftarı hakemleri özel hayatında taciz etmeye çağıran, federasyona gidilip birilerine fiziki müdahalede bulunulmasını haklı bulan beyanatlar veren kulüp başkanlarına karşı da elle tutulur bir yatırımını görmedik.

    sosyal medyanın dezenformasyon yuvası halini geçtim artık, nasılsa ipin ucu kaçtı diye. bunlar bu işin aktörü konumunda olan örnekler...

    bugün 5 arkadaş stada girip de sporda şiddet ve düzensizlikle alakası olmayan ama birilerinin hoşuna gitmeyecek bir şeyi bağırsak, ters kelepçeyle yaka paça götürülürüz. yanımızda yöremizde "etiket" isimlerden biri varsa ve bize anında müdahale etmezse/polislere rehberlik etmezse onunla da ekip arabasında buluşuruz.

    finalde ne olur peki?

    sporda şiddet ve düzensizliğin borazanlığını yapan kişilere dokunmayan bu kanundan hepimize dava okunur, men cezası verilir, para cezası verilir, istanbul'dan 1000 km ötede oynanan bir kupa maçı sırasında karakola gidip imza verdirilir falan filan...

    gerçekten yazık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın