resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7244
    dün yerine oynayan mertens sık sık ortaya, sağa, sola gidip pas üçgenleri kurdu. topu ayağında gereksiz tutmadı. basit ve doğru hedeflere oynadı.

    kerem 10 numara oynadığında pas üçgenleri kurmak yerine daha çok icardi'nin uydusu gibi takılıyor. aldığı toplarla dikine depara kalkıp topu ayağından açıyor ve basit top kaybı yapıyor. pasları da fazla riskli ve ezbere. özellikle icardi'ye attıkları. benim kendimce bir tabirim var ekstra play diye. kerem aldığı hemen her topta ekstra bir şeyler yapıyım, xavi pası atıyım sneijder şutu çekiyim yada kaka gibi dribling atıyım istiyor. dünyanın en iyi oyuncusu da olsan her topta ekstra play yapamazsın.

    misal mertens de orijinal 10 numara değil ama doğru şekilde oynuyor. kerem dün mertens'in oynadığı kalıpta oynasa bence çok daha faydalı olacak. misal en basitinden yaptığı hızlı ve basit top kayıpları olmayınca tüm hatlarıyla rakip sahaya yerleşen bir takım vardı.

    öte yandan maçı izlerken her ne kadar sol kanat yada 10 numarada eksikliğini hiç hissetmesem de sağ kanatta barış alper'den daha verimli işler yapabilirdi diye düşündüm. barış da finali bir türlü beceremiyor misal. o kadar boş orta fırsatını kerem bulsa icardi'ye bir asisti vardı bence.

    velhasıl duygusal yaklaşmadan hangi pozisyonda en verimli oyuncu kim ise o oynamalı. ben sol kanat ve 10 numarada en verimli ismin şuan kerem olduğunu düşünmüyorum.

    (bkz: 25 kasım 2023 galatasaray alanyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın