resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1820
    kendisiyle ilgili en büyük problem oyunu merkezden dikine oynama takıntısı olan takımımızın oyunu çizgiye basarak oynama takıntısı olan bir bireyi olması. aslında bu seneki kanat oyuncularımızın en büyük problemi de bu. zaha, ziyech ve tete'nin hepsi çizgiyi kullanan ve içeri çok az hareketlenen oyuncular. biz ise geçen sene kerem ve rashica kanatları ile ne oynamaya çalışıyorsak aynısını oynamaya çalışıyoruz.

    bence iki tarafta bu takıntıdan vazgeçip orta yolu bulmalı ve ortaya aylardır beklediğimiz o aşk çıkmalı. * ancak özellikle zaha'yı daha içe yakın oynatmaya bir şekilde ikna etmeli, kerem ve icardi ile telepati kurmasını sağlamalıyız. bunun zaha'ya iki faydası olur. birincisi zaha teknik kapasitesini bu oyuncularla olan uyumla birleştirirse ligde bir kanat oyuncusunun bir sezonda attığı en çok gol rekorunu falan kırar. ikincisi zaha kesinlikle eski atletizminde değil. dolayısıyla eskisi kadar rahat bir şekilde çizgide topu alıp gidemiyor. üstelik burası crystal palace olmadığı için oradaki kadar boş alan da bulamıyor. dolayısıyla zaha oyun tarzını değiştirebildiği kadar yıldızı parlayabilir. güçsüzleşen yanlarını biraz daha az gösterip güçlü yanlarını daha fazla ön plana çıkarabilirse kariyerinin bu döneminde tekrar kendisini bulacaktır.

    edit: geri alıyorum söylediklerimi. sen hep çizgide oyna, hiç oradan ayrılma hatta. sen takıma uyum sağlama, takım sana uyum sağlasın. *

    (bkz: 25 kasım 2023 galatasaray alanyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın