resim
Onyinye Wilfred Ndidi
Takım:Leicester
Mevki:Ön Libero
Yaş:27
Boy:1.83
Uyruk:Nijerya
  • 73
    transferinin gerçekleşmemesini beklediğim, umduğum oyuncu.

    okan buruk geçen sene sergio oliveira ‘yı istedi lucas torreira yanına. bu sene ise bildiğimiz kadarıyla ilk tercihi leandro paredes idi. çok uğraştık olmadı. ardından transferin son günlerinde matias vecino tercihinde ısrar etti. bu transfer de gerçekleşmedi. sergio oliveira ‘nın tutarsız performansları ve düşen fiziksel gücü nedeniyle de kaan ayhan çözümünü tercih etti. bu dört ismin ortak noktalarına bakalım.

    pas oyununda geriden çıkarken baskı hatlarını kırabilecek, takımın oyun temposunu belirleyecek, basit olarak nitelendirilebilecek pas hatası yapmayan, karşılama oyununda pozisyon bilgisi yüksek, önde yapılan şiddetli baskının hemen arkasında doğru pas açılarında konumlanan, fizik ve tempo yönünden ekstra katkı sağlamasa da dezavantaj yaratmayacak bir profil görüyorum ben.

    okan hoca ne istediği konusunda oldukça tutarlı görünüyor bu açıdan. ndidi söz konusu profile hiç uygun bir oyuncu değil. oyuncunun güncel form durumu konularına hiç girmeye gerek görmüyorum bu yüzden. hoca yukarıda bahsettiğim profil dışında berkan kutlu ve frederik midtsjo gibi rol oyuncularını da istedi kadroda. ancak bu oyuncular sadece spesifik maç planları ya da rotasyon için tercih edildi. ndidi’nin de bize sağlayacağı maksimum fayda bu olacaktır. böyle bir kullanım için de israf kategorisinde tercih olacağını düşünüyorum. yaşı, form durumu, oyuncu özellikleri, mali şartları nedeniyle.

    okan hocanın pragmatist bir teknik adam. ancak oyuna bakışı da çok net okunabiliyor. yapılan transferler işini kolaylaştırmalı. geçen transfer döneminde işini daha çetrefilli hale getirdik. devre arası aynı hataya düşmemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın