• 7
    https://www.odatv4.com/...atti-neler-120012828

    önce bilgi edinmek, sonra yorumlamak lazım her işi.
    hanımefendinin olaylar patlamadan önce arda turan ile telefon konuşması burada.

    öncelikle başta arda'ya saygı duydum bu konuşmalar esnasında. bu kadar sakin kalabilmesine de şaşırdım. keşke futbolculuğunda da böyle olsaydı.

    ikinci konuya gelirsek, arda olayı anlamaya çalışıyor. kaç kişi var, kimler karda vesaire. bu hanım kızımız fatih terim'in karda olduğunu iddia ettiği için, 'ama o da benim kredilerim var dediğini iddia ediyor.'

    belli bir ısın kodları gösterilmiş bu mağdurlara. terim fonu falan hikaye. konuşmanın herhangi bir bölümünde bu kesit yok.

    arda konuşmanın bir kısmında, 'seçil sen bana çorlu'dayım demiştin, terim'in yanındaymışsın' diyor. medya bunu güzel manipüle etmiş, sanki arda'ya bunu söyleyen başkasıymış gibi. konuşmanın bütününe bakıldığında zaten terim bunu arda'ya söylemiş.

    ilk gidip bankaya şikayette bulunacak kişiler arasında terim, emre b. ve arda turan bulunuyor. hatta organize olan grup da bunlar.

    seçil hanım konuşmanın bir bölümünde karda olan kişileri söylüyor. burada fatih terim'in ismi geçmiyor. hatta konuşmanın büyük kısmında arda'nın anlamak istediği kısım da şu: 'sen bizim paralarımızı birbirimize mi kaydırdın?'

    çünkü durum eğer böyle olursa, 20-25 kişi bu işi aralarında çözebilir.
    arda konuşmanın bir kısmında 'faize mi yedirdin paramızı?' diye soruyor. arda'nın faiz takıntısı olduğu doğru ama benim metnin tümünden anladığım, 'tefecilere mi yedirdin paramızı?' kısmı. seçil de inatla bu bilgiyi vermiyor. çünkü aslında seçil hanım kızımız, olayın ilk gününden beri takip ediyorsanız paranın büyük kısmının tefeciler tarafından alındığını iddia ediyordu.

    karda olan isimler arasında semih kaya var. semih'in adını başka nerede duyuyoruz? bu kadının darp edilmesinde. kadının görüşmelerinden ne çıkıyor, semih'in fazla para aldığı.

    aslında olayların daha da özüne inerseniz, semih'in menajeri de para yatırmış. yani bir grup bu hanım kızımızdan kötekle, faizi de ana parayı da kurtarmış.

    bu hanım kızımız daha kimlerden sopa yedi, onu ödemek için kimlerden nasıl para buldu, buraları hep bir muamma. sonuçta anladığımız tek bir nokta var, üzerine gelindiğinde bir şekilde hep para bulmuş.

    sonuç kısmına geri dönelim. arda olayı anlamaya çalışırken seçil'in ifadeleri sonrası, 'fatih terim karda mı?' sorusunu soruyor. seçil karda diyince, 'ee adamcağız da darmadağın, krediler duruyor' diyor. seçil'in cevabı 'ıı,aa'.

    edit: haberleri en başından beri takip edenler için kolaydı olayın ne olduğu. isteyenler bir de bu haberi okusun.

    https://www.ensonhaber.com/...-hapis-cezasi-istemi

    buradaki ifadelere göre, semih kaya'nın menajerinde bir numaralar var. veya masum da olabilir ama...
    uyanığın biri verdiği çantaya gps koyuyor. 1 gün sonra seçil arıyor, çantada gps mi vardı diyor? adam gps kayıtlarına bakınca, önce özel bir site, sonra da istanbul havalimanı görüyor.

    şimdi soru 1: seçil ezan bu çantayı kime verdi?(u: iş insanı bu çantanın semih kaya'da olduğunu iddia ediyor ama mantıklı gelmedi bana)
    2: bu çanta neden istanbul havalimanına gitti?
    3: acaba birileri sıkışan seçil'i kullanarak paraları atta'ya mı götürdü?*

    https://www.haberturk.com/...las-detaylar-3588210

    edit2: geçmiş haberler turu sürüyor. yukarıdaki habere benzer bir haber ancak bu sefer parayı alan da, görüşmeyi yapan da, yurt dışına çıkmaya çalışan da seçil ercan'ın eski sevgilisi, galerici ali y...

    edit3: o da güzel hikaye seçil hanım kızımız...
    https://gazeteoksijen.com/...-ortaya-cikti-177107

    sonuç olarak, hanım kızımız en son terim üzerinden yürümeye karar vermiş. tabii buna balıklama atlayacak olan kuşlar var. tefeci falan artık olayın son raddesi. hanım kızımız borsada çatır çatır ezmiş paraları. bi kısmını da yurt dışına aktarmaya çalışmış. boğazına çökene de, sağdan soldan para bulmuş. bakmış en son herkes beraber geliyor, hapse girip kurtulayım demiş. olayın özeti budur.

    şimdi orayı beğenmemiş olacak ki, bir şekilde yırtmanın yollarını arıyor. ah ber terim'i çekebilse olayın içine. kamuoyunu da arkasına aldı mı... değme keyfine.

    edit4: bütün bilgiler ışığında değerlendirmemin ne kadar haklı olduğunu görmek beni mutlu etti.

    https://www.fanatik.com.tr/...hale-getirdi-2531064
App Store'dan indirin Google Play'den alın