resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 784
    asker selamı vermek politik bir tavrı yansıtır ve merih'in böyle bir hareketi yapması bence makul bir hareket. futbol sahalarında politik mesaj veren, bu şekilde gol sevinci yapan futbolcuları severim, mesela eski italyan forvet lucarelli'nin attığı golden sonra formasının altından ernesto guevara resmi göstermesi, socrates'in kafasında demokrasi ve sosyalizm temalı bandana takarak sahaya çıkması vs bence futbolu daha anlamlı yapan şeyler.

    sonuçta futbolu milyonlarca insan izliyor ve sahaya çıkanlar dünyadan habersiz robotlar değil. gündelik olaylara ve gelişmelere karşı tavır alabilen, mesaj verebilen her futbolcuya saygı duyarım, verdiği mesajı beğensem de beğenmesem de.

    ancak merih'in şovenist, şovmen vs olarak suçlanmasının nedeni asker selamı vermesi değil arkadaşlar. merih'i savunanlar ''sırf asker selamı verdi diye blablabla'' şeklinde argümanlar üretmesinler lütfen. fransa maçında ve hatta sonrasında atılan gollerde bir çok oyuncu asker selamı verdi ve hiçbiri şovenlikle ve şovmenlikle suçlanmadı.

    fakat iş ''sırf asker selamı verilmesini istediği için adama niye böyle yapıyorsunuz'' gibi abes bir duruma getirildiği zaman orada 'hop artık bir dur' demek lazım. sen istediğin selamı, istediğin politik tavrı sergileyebilirsin, asker selamı da verirsin, ülkücü selamı da verirsin, devrimci yumruğu da yaparsın vs ama bir başka kişiyi bir harekette bulunmaya zorlayamazsın. birincisi, sanki o hareketi yapanlar memleket aşığı, yapmayanlar da ayıplanacak, kızılacak memleket düşmanı gibi göstermek olur ki bu kimsenin haddine değil. ikincisi de, sanki asker selamı vererek ve vermeyenlere kızıp bağırarak memleketini en çok sen seviyormuşsun ve kendini asker selamı yapmayanlara da gereken dersi verecek bir pozisyonda görüyorsun demektir.

    mesele aslında çok basit, sahada isteyen istediği politik mesajı verir buna karşı değilim (faşist nazi selamı veren di canio hariç) merih'in asker selamını içerik olarak tasvip edip etmemek ayrı bir konu olsa da. ancak yaptığın politik hareketi bir başka arkadaşından da yapmasını istemek, onu buna zorlamak ve yapmadığında da ona sert bir şekilde tepki vermek kusura bakmayın işte bu şovenizmdir, birisini belli bir politik tavır almaya zorlayan, onu mecbur kılan ve yapmadığında da alenen suçlayıcı bir şekilde tepki gösteren herkes şovenisttir, merih demiral da o yüzden tam bir şovenisttir, gözlerden uzak dursun, arabistan liginde kariyerini bitirsin mümkünse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın