resim
Onyinye Wilfred Ndidi
Takım:Leicester
Mevki:Ön Libero
Yaş:27
Boy:1.83
Uyruk:Nijerya
  • 68
    https://youtu.be/gyZL5HNMg0E?si=1dpk05Hx9ID-PVA3

    leicester forması giyen oyuncu. gündemimizde olduğuna dair söylentiler var. eski açık kanalında hakkında çok güzel bir analiz yapılmış ve oyuncunun bize uymayacağı gayet açık anlatılmış. oyuncunun geldiği takdirde olumlu ve olumsuz etkilerini sıralamak gerekirse;

    olumlu olarak
    1) ileri 4’lünün defansif zaafiyetini kapatabilecek orta alan işçiliğine sahip.
    2) takımın ihtiyacı olan fizik kalite ve dinamizme sahip.
    3) topsuz oyunda iyi.
    4) eli yüzü düzgün, efendi, işinde gücünde bir arkadaş. gördüğü kart sayısı bile oynadığı mevkiye göre az.

    olumsuz olarak
    1) arkası dönük oyun kurabilen bir ön libero değil,
    2) progresif (hat kıran) pas özelliği vasat (benim nazarımda en önemli özellik. takım 2-3 geçişlerini geçen sezon kadar hızlı yapamıyor, haliyle ceza alanına da az girmiş oluyor)
    3) teknik direktörleri maresca oyuncuyu son maçlarda 8 olarak kullanmış, okan hoca torreira’yı bu şekil kullanacağı için haliyle çakışma olacak, 8 numara istesek farklı profillere gidebiliriz.
    4) ilk 11’de yabancı sınırını işgal edecek, mecburen ekstra 1 yerli koymak sorunda kalabiliriz lig özelinde.
    5) yaz dönemi yapılan transferler gereği takım set oyununu geliştirme çabasında. bunun için takım merkezini koş-koş 2 adamdan oluşturmak istenilen oyunu ne derece geliştirebilir? geriden oyun kurma özelliği yüksek, teknik bir ön libero daha mantıklı gelmiyor mu?
    6) galatasaray futbol takımı rakibin oyununu bozmaya dayalı bir takım. cl’deki iyi oyunun ve ligde bekleneni veremeyen oyunun en büyük sebebi bu. düşük seviyeli takımlara üstünlük kurmak için geriden oyun kurabilme özellikli bir profil gerekiyor. oyunu daha çok rakip yarı alana yıkmak gerekiyor. oyuncu bu tarz değil. takımın oyun felsefesini dengeleyecek biri lâzım.

    özetle pek akla, mantığa uyan bir oyuncu gibi gelmiyor. dillere destan olmuş orta saha meselesini bana kalırsa bu arkadaş çözemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın