resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7200
    performansının oynadığı bölge ile herhangi bir alakası yok. sol kanatta nasıl oynuyorsa forvet arkasında da aynı şekilde oynuyor. sol kenarda oynarken sürekli ceza sahasına, merkeze koşu atıyordu şimdi zaten merkezde olduğu için daha fazla koşu atıyor. temel fark şu. ne kendi vurdukları giriyor, ne de pas verdikleri gol oluyor. bu kadar basit.

    diyorsanız ki ben o bölgede oynayan oyuncunun teknik kapasitesi de yüksek olsun istiyorum. oyun kurulumuna da girsin, pasörlüğü sağlam olsun ve tempolu olsun. o zaman parayı basacaksın hakan çalhanoğlu, orkun kökçü veya ilkay gündoğan'ı getireceksin. yabancı oyuncu alamazsın sahaya yerli atmak zorundasın. herhangi bir anadolu takımına karşıda barış alper'i hayatta sahaya atmam. büyük maçlarda gözü kapalı 11'e yazarım ama onun dışında hiçbir kadroya yazmam. onun rolü farklı.

    başka bir ihtimal sistem değiştirelim 4-3-3'e dönelim. kim var ortasaha oynayacak elimizde bakalım. sergio, demirbay, torreira, ndombele(?), kaan ayhan. torreira dışında bir tane tempolu oyuncu yok. soru işaretli arkadaşı saymıyorum ondan bir beklenti yok. torreira önü demirbay-sergio yapalım. valla bu üçlüyle öyle güzel al gülüm ver gülüm oynarsın ki rakip bayram eder. ne tempo var ne bireysel beceri var, ne fizik kabiliyet var sadece teknik kapasite iyi pas verirler birbirlerine. biz bunu 19-20 sezonunda çok daha iyi oyuncularla denedik orta sahayı geçemiyordu takım temposuzluktan. oynayamazsın temposuz oyuncularla 4-3-3'ü. mümkün değil böyle bir şey.

    yapacak tek bir şey var çünkü zaha ve ziyech'i oynatmak zorundasın. kaliteli bir yerli orta saha alacaksın. başka da bir çözümü yok. zaha ve ziyech'i forvet arkasına ikna etmek çok kolay bir iş değil kanatta topu almakla merkezde topu almak arasında çok fark var kanatta demarke topu alabilirsin ama merkezde böyle bir şansın pek yok çünkü rakipler merkezde kümeleniyor daha çok arkanda belirirler hemen. sneıjder bile sola kayık oynardı bizde. kolay değil çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın