resim
Emil Varhaugvik Breivik
Takım:Molde
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:24
Boy:1.80
Uyruk:Norveç
  • 247
    2023- 2024 ara transfer dönemi için ismi bizimle anılan oyuncu.

    2023-2024 yaz transfer döneminde eğer transfer etseydik, şuan yaşadığımız sıkıntılara benzer sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. bu dediğimi çok sağlam temellere dayandıramasam da bize karşı oynadığı maçlara baktığımızda kendisinin mezzela tarzı bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz.

    peki, mezzela tarzı oyuncular ne yapar? genelde orta sahanın iç kısımlarında yer alıp, buradan genelde half spacelere koşu atar ya da oralardan asist yapar. yani genelde 3'lü orta saha tercih eden hocaların kullandığı bir oyuncu çeşididir. ya da kanatta orta saha kullanmak isteyen, topun değerini bilip kompakt durmak isteyen hocalar da bu tarz oyuncuları kullanabilir.

    bizim takımımıza baktığımızda okan hoca'nın 2 senedir değiştirmediği şeylerden biri, orta sahayı 2 oyuncuyla tutmak. diğeri de kanatlara forvet özelliği olan oyuncular koymak. yani buradan şunu anlayabiliriz, breivik gelirse, ya da gelseydi okan hoca onu kerem/ mertens yerine ya da kanatlarda kullanmayacaktı. torro yanında kullanacaktı. biz torro yanına kullanacağımız oyuncudan da bu sene mezzela tarzı oyuncuların istedikleri şeyler istemedik. isteseydik zaten ndombele- dayı- sergio kümesinden en az 1 tane işe yarayan oyuncu bulurduk.

    bizim işimize yarayacak tarz aslında vecino- parades tarzı oyuncular. hem pres kırıcı pas atacak hem de sağlam pas arası yapıp, takımı geçişlere karşı koruyacak bir orta saha.

    benim gördüğüm breivik bizim aradığımız oyuncu değil. umarım alacaksak, oyun planımıza uygun oyuncular alabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın