resim
Milan Baroš
Takım:Vigantice
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 1060
    kaleye atılan sut ve atılan gol sayısı oranı futbolda onemlidir evet. bu yuzden higuain avrupa'nın istatistiksel acıdan en buyuk forvetidir belki de. ancak su var ki higuain'den 3-4-5 kat fazla gol kacıran adamlar da krallık yarısında kendisi ile zirvededir.. hatta onune gecmistir..

    yani son vurus konusunda rakiplerine acık ara fark atsan da krallık yarısında acık ara fark atamıyorsun.. gol atmak kadar onları kacıracak pozisyonlara girebilmek de onemlidir.. kendisinin yoklugunda neler cektigimizi mac mac anlatmaya gerek yok sanırım..

    bakın blogumda bir kac gun once ne yazmısım arjantinli hakkında:

    http://artemiofranchi.blogspot.com/...son-vurus-ustad.html

    --- alıntı ---

    valencia'ya da golünü atıp messi'nin boş geçtiği haftada krallık yarışında kendisi adına önemli bir adım attı arjantinli yıldız. henüz ilk sıraya yerleşemese de fark kapatmak da önemlidir ligin sonlarına yaklaşırken.

    başlıktaki konu ise şu, son vuruşlardaki isabet oranı. la liga'da iki devin ikişer yıldızı ele alınınca çok çok açık bir farkla higuain ismi öne çıkıyor. gonzalo higuain her 3.04 şuttan birinde gol sevinci yaşıyor. başka bir deyişle 1 gol bulmak için 3.04 şut çekiyor rakip kaleye.

    bu sayı muhtemel gol kralı messi için 4.88. zlatan ise oldukça geride bu iki isimden: 5.73 şutta bir golü buluyor isveçli dev. iki dev takımın dört büyük golcüsü arasında ise en geride olanı c. ronaldo. portekizli forvetin attığı her 8.68 şuttan biri golle sonuçlanıyor sadece. gonzalo higuain'in bu istatistiği gerçekten önemli. belki messi gibi olur olmaz şutlar denemediği için böylesine yüksek bir isabet oranı tutturmuştur ancak şu da var ki real madrid gibi bir takımda yanında bir önceki sezonun gole doymak bilmemiş adamı cristiano ronaldo varken; ve seni raul gibi bir efsane ile her ne kadar ters tepse de benzema gibi kendi yaşıtın bir genç yedekliyorsa bu isabet oranı büyük başarıdır. bazen sorgulanıyor ya neden higuain diye, işte bu yüzden. bu kadar çok maça çıkanları karşılaştırınca 7-8 şutta bir gol bulan adamdansa 3 şutta bir atan adam her zaman bir numaralı tercih olur, olmalıdır.

    --- alıntı ---

    burada daha iyi olasılıkla gol bulan ilk tercih olur diyorum ama suna deginip konuyu uzatmadım.. istatistik olarak bu oyuncu herkes icin bir numara olur cunku atıyor, skor avantajını sana veriyor.. ancak yazıda bahsi gecen 4 adam arasında rakibi en az hırpalayan da higuain, cunku adamın isi gol, rakip savunma degil..

    higuain icin zlatan, messi ve cristiano'dan daha fazla savunma yıpratan bir adam dersek kısa yoldan terbiyesizlik yapmıs oluruz..

    baros da iste higuain gibi degil diger 3 oyuncu gibi.. gol/sut istatistigi 2-3-4 gibi bir sayı degil, bunlardan 2-3 vurus daha fazla ancak unutmamak lazım, baros sadece gol atmakla ugrasmıyor, golu de atıyor, attırıyor, rakip savunmayı en az kendisi kadar yoruyor.. fenerbahce'de semih yerine guiza ve gokhan ilk tercih oluyorsa sırf bu yuzdendir iste, adamlar gol konusunda kazma olsa da rakip savunmayla ugrasıp didiniyorlar.. yoksa vurdugunu atsın savunmayı yormasın, attıgını atar ben de keyfime bakayım dense baros'un yerine nonda tutulurdu takımda, gelen topu bos kaleye yuvarlar veya herhangi bir acıdan topu yakalayıp son gucuyle teperdi kaleye..

    sistem diye diye tuy bitti dilimizde ama yine kafalara vura vura anlatmak lazım, o sistemin bir numaralı adamı baros gibi adamlardır, nonda gibi vurdugunu atıp bos bekleyen adamlar degil..
App Store'dan indirin Google Play'den alın