resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 1291
    futbol eski futbol değil. modern alan savunmalarında çizgiye inmek manasız. çizgiye inilip yapılan ortalar etkisiz kalıyor. çizgiden arif ortalasın hakan şükür kafa vursun futbolu tarihe karıştı. caner erkin, gökhan gönül sabaha kadar çizigen orta kessinler bizim defansa karşı etkili olamazlar.

    angelino'nun stoperlere yakın durup half space'i kontrol edip rakip sağ açık ya da sağ beklere orta yapma şansı tanıdığı pozisyonlar sandığınız kadar tehlikeli değil.

    bu tercihi sebebiyle savunması zayıf deniliyor ama istatistiksel olarak bakıldığında rakip kanatla 1'e 1 yakın oynayıp çalım yiyip ceza sahasında eksik yakalanma riskine kıyasla daha doğru bir tercih. sacha boey gibi fiziği olmadığı için savunmada kendi oyun profiline göre doğru olanı yapıyor.

    zaten çok gol yiyen bir takım da olmayışımızdan bu belli. ligde 11 maçta sadece 6 gol yemişiz. şampiyonlar liginde eskiden olduğu gibi çok güçlü rakiplere karşı 4lük 5lik olmuyoruz. bu gözle bakıldığında savunma anlamında problem yaşıyoruz demek haksizlik olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın