• 38
    bazı sözlük yazarlarının da belirttiği gibi önümüzde bu maçtan önce son derece önemli iki lig maçı var, ama ben bu maç özelinde farklı bir yorum yapmak istiyorum.

    8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında aldığımız mağlubiyet ve aynı gün oynanan kopenhag manchester united maçını kopenhag’ın kazanması sonucu bu maçta alınacak bir galibiyet paha biçilemeyecek kadar önemli hale geldi.

    dikkat çekmek istediğim konu bu maçta oluşturulması gereken tribün desteği. galatasaray taraftarının ve rams park tribününün itici bir güç olduğunu tüm dünya biliyor. ama bu maç çok farklı.

    bu maça gidip takımı destekleyecek taraftarın belki de maçtan önce birkaç saat konuşmayarak ses tellerini dinlendirmesi, maç bittiğinde de ses tellerini oturduğu (pardon dikildiği demeliyim) koltukta bırakması gerekiyor. erken dakikalarda geriye de düşsek, 80. dakika sonrası gol de yesek maçın başından sonuna kadar ıslık, tezahürat, hakeme baskıyla 90 dakika daha önce eşi benzeri görülmemiş bir cehennemi rakibe yaşatmak şart.

    zaten hali hazırda mental sorunlar yaşayan manchester united takımının düşeceği halleri düşünebiliyor musunuz? her şey bizim elimizde, ama bu maç özelinde tribüne gidecek herkes için müthiş bir bilinç yaratmalıyız. henüz erken olabilir ama kulüp de tribün ve taraftar desteği anlamında sosyal mecralarda bir şeyler tasarlayabilir.

    elbette en önemli maç bir sonraki maçtır. fakat bu maçta tribünde oluşacak atmosferi düşündükçe heyecan basıyor.

    allah kerimdir, gidelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın