• 28
    fenerbahçe'nin puan kaybı yönünde beklentilerin yüksek olduğu bir maç. ads, ligin en güçlü anadolu takımı. etkili oyuncuları var ve belki de ligde rakip kaleye en hızlı inen takım. dolayısıyla beklentileri anlıyorum ancak dikkat edilmesi gereken bazı şeyler de var.

    adana demirspor, savunma yapmayı hem sevmeyen hem de beceremeyen bir takım. bu yüzden çok ''bir o kalede bir bu kalede'' oyunu oynuyor. yani aslında galatasaray'ın, fenerbahçe'nin isteyeceği tarzda cesur ve açık bir oyun oynuyorlar. geçen yıl da böyleydi. hatırlarsınız galatasaray ligin başındaki sıkıntılı döneminde dahi ads deplasmanında sayısız pozisyona girmişti. bu yıl da öyle geliyor bana. yani rakibi durdurmaya yönelik çok bir planları olmuyor. zaten bu sene de o yüzden deplasmanlarda çok sıkıntı yaşıyorlar. içerde oyunları ve taraftarıyla rakibi boğarken deplasmanda bunu yapamayınca güçlü bir şekilde duramıyorlar geride.

    böyle bir durumda da kalite ve verimlilik çok önemli. skoru alan karşı tarafın gardını düşürüyor çünkü o zaman. dolayısıyla ads, fenerbahçe maçına burnu havada bir tavırla çıkarsa işler zannedilenden daha kolay geçebilir fenerbahçe için. oyunlarından vazgeçsinler demiyorum ama akıllı oynarlarsa çok daha rahat yenerler fenerbahçe'yi. öbür türlü iş ''kim daha kaliteli bitirirse'' işine döner.

    buradaki en önemli detay fred'in oynayıp oynamayacağı. fenerbahçe'nin kesicisi ismail'in olmadığı senaryoda bir de fenerbahçe'ye tempo katan fred olmazsa çok büyük sıkıntı. fenerbahçe'nin kanatları irfan ve tadic gibi temposuz 2 adam. önde dzeko var. ortada muhtemelen zajc oynayacak yani fenerbahçe fiziksel olarak zayıf kalacağı bir kadroyla çıkacak muhtemelen maça. kaldı ki ben fred'in oynamasını da hiç beklemiyorum anlatılan sakatlığı varsa.

    fenerbahçe'nin hem eksiklerinin çok olduğu hem de perşembe günü ludogorets'e gideceği ortamda adana bu maçtan puan alamazsa tamamen kendi hatasından olur. adana'nın düzgün hazırlandığı bir ortamda fenerbahçe'yi yenme ihtimali, yenilme ihtimalinden çok daha yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın