• 42
    rekorumuzu kırmamıza 5 maç kaldı. sırasıyla hatayspor, alanyaspor, pendikspor, adana demirspor ve sivasspor maçları var. rakiplerimizi kısa kısa inceleyelim.

    hatayspor- güçlü yanlarına kıyasla bir o kadar da zayıf noktaları bulunan bir kulüp. bu maçın referansı 22 ekim 2023 fenerbahçe hatayspor maçı olmamalı dostlar. nedenini siz biliyorsunuz. güçlü yanlarına bakacak olursak; pozisyon kaybettiklerinde geriye iyi koşular atabiliyorlar. topu rakibe bırakmayacağımız için bu güçlü yanları direkt boşa çıkıyor. uzaktan şut çekme eğilimindeler genel olarak günay'ın bunlara inanılmaz dikkat etmesi lazım. buldukları gol şanslarınıda iyi değerlendiriyorlar ve bizim için en önemlisi kontra atağa iyi çıkıyorlar. en önemlisi ise bizim takımımız yorgun olacak. bunlara dikkat etmek lazım.

    zayıf yanları ise ceza sahasında faul yapmaya oldukça elverişliler. penaltı alabileceğimiz bir maç olabilir. bireysel hataları da oldukça fazla. bu maçta en önemli yönelimimiz kanatlarımız olacak. wilfried zaha ve kerem aktürkoğlu olacaktır kanatlarımız yüksek ihtimalle ve bu iki patlayıcı kanat oyuncusu orayı silip süpürebilir. ayrıca gol bulup öne geçseler dahi konsantrasyon sorunu yaşayıp oyundan düşebiliyorlar.

    alanyaspor- pendikspor'dan sonra oynayacağımız en kolay maç bana göre. buldukları şansları bitiremezler, rakibin ceza sahası içine girmesini durduramazlar, uzaktan atılan şutlar büyük tehtit halindedir. hakim ziyech veya kaan ayhan tarzı oyun aklı olan isimlerin ne yapacağını kestiremez, dolayısıyla bol bol rakiplerine gol şansı verirler vesaire. güçlü yanları? ondan yok.

    pendikspor- çok kolay 3 puan almamız gerekiyor bu maçta. adamların tek bir güçlü yanı olmadığı gibi zayıf olarak dahi nitelendirilemeyecek kadar felaket yanları var. örnek verecek olursak; asla bire birde etkili oyuncuları * durduramıyorlar. zaha elini kolunu sallayarak gol/ler atabilir bu maçta. okan buruk'un en iyi yaptığı işlerden biri olan build-up'ı savunmada da oldukça kötüler. uzaktan rahatça gol yiyen, havadan atılan ara paslara engel olamayan ve rakiplerine bol bol gol şansı tanıyan bir ekip pendik. kısacası uzun uzun konuşmaya gerek yok, elimizi kolumuzu sallayarak 3-4 atmamız gerekir.

    adana demirspor- benim çekindiğim tek rakip kendileri. adana'da oynansa daha bir tehlikeli olabilirdi ancak ev sahibi biziz. bu ise hanemize direkt olarak bir artı atıyor. özellikle hava toplarında etkili olmamız gereken bir mücadele bu maç. mauro icardi, davinson sanchez ve abdülkerim bardakcı'nın duran toplarda bol bol kafa toplarına çıkmaları lazım, çünkü adana demirspor hava toplarında etkili olabilen bir takım değil. diğer yandan ara sıra bireysel hatalar yapıyorlar ve ofsayt çizgisini düzgün ayarlayamıyorlar.

    güçlü yanları ise buldukları fırsatları genel olarak gole çeviriyorlar. yani defansımızın ekstra dikkatli olması lazım bu karşılaşma özelinde. nani gibi bireysek yetenekleri çok gelişmiş olan oyuncularla pozisyona girebilirken, aynı zamanda set hücumunuda iyi organize edebiliyorlar. bu maçta cidden dikkatli olmamız lazım.

    sivasspor- yine bir sivas soğuğu, yine sakatlığa yol açmaya müsait bir zemin, yine seyir zevki düşük bir maç bekliyor bizi. şu maçta erkenden gol bulamazsak çok çok sıkıcı ve tehlikeli geçer. uğur çiftçi bomboş bir sezon geçiriyor. orayı ilmek ilmek işlemek gerek. kontra atakları durdurmakta inanılmaz başarısızlar bu sebepten zaman zaman topu rakibe bırakmanın mantıklı olabileceği düşüncesindeyim. öne geçseler dahi skoru korumakta zorlanan bir yapıda olmaları bir yana, ofsayt çizgisinide düz tutamıyorlar.

    bana göre güçlü yanları yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın