• 13
    yapay zeka ile hakem sectirildigine inanmiyorum. zira yapay zekaya bu tarz bir gorev verilmesi ve bundan verim beklenilmesi icin gereken gecmis ve kategorilendirilmis data miktarinin cok buyuk olmasi lazim.

    kategorilendirilmis datadan kastim ne?

    1- her macin her pozisyonunu tarafsiz kisilerce analiz edeceksin, her dogru ve her hatali karari.
    2- ortamin sartlarini belirleyeceksin, su takimin ic sahasi, su hava sartlarinda, abc gundemi varken, siralamasi soyleyken, stres seviyesi vs vs akliniza gelebilecek ve macin hakemini etkileyebilecek onlarca detay.

    bu bahsi gecen sekillerde verileri topladin, kategorilendirdin. ve bunu binlerce mac icin yaptin, daha asagisi kurtarmaz. hatta 10 binlerce veri gerekiyor da, neyse. bu veriyi cikartmak icin zaten malum hakemlerimiz o kadar gorev dahi yapmiyorlar.

    bu verileri verirsen yapay zekaya (machine learning branchi), o zaman sana bu maci en az hata ile hangi hakem yonetir, kimi atamak lazim soyler. bunun yapilmadigini biliyoruz. yapildiysa da 1 sezonda 30 tane mac yoneten hakemin datasiyla yapay zeka bu konularda bir pattern cikartip bunu gercekci bir sekilde uygulayamaz.

    defalarca irili ufakli machine learning projeleri ile ugrasmis biri olarak cok net soyleyebilirim, yapay zeka falan yok. varsa da duzgun calismasina yetecek veri yok. sadece 100 tane mac yonetmis bir hakem verisiyle istenen verim alinamaz, machine learning bu kadar az veriyle gercek dunyada fayda alacaginiz tahminler yapamaz, yaparsa da sans eseri yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın