• 742
    elon musk ile gelen yeniliklerle beraber çöp tenekesinden çöp dağı mertebesine ulaşmış sosyal medya platformu.

    mavi tikliler görüntülenme üzerinden para kazanacak olayı patladığından beri ayda 20-30 dolar kazanıp mavi tike verdiği parayı anca çıkartacak sığırlar yüzünden her tweetin altı basmakalıp yanıtlarla dolu. engellemekten bazen ellerim ağrıyor ve bu fabrikasyon hesaplar hiçbir şekilde azalmıyor. spor zaman akışında ayrı, haber zaman akışında ayrı dert. ''troll'' adı altında gerzekçe 'febem-gesem' diye gezen tayfa mı dersiniz, her haberin altına ilk mentionu girip 'e şimdi ne olacak?' yazıp etkileşim kasmaya çalışan zeka küpleri mi dersiniz hepsi burada.

    bu ufak hesaplar tweetlerin altını kirletirken iğrençliğin baş müsebbibi ise haber sayfaları. twitter'da dolaşıma giren 10 haberden 9 tanesi yalan. diğer 1 tanesi ise kuvvetle muhtemel yalan. iktidar yanlısı-muhalif ayrımı olmaksızın her yerde yalan var. 20 metre uzaktan üç kelimesi okunduğunda yalan olduğu belli olan haberler aynı kalemden çıkmışçasına bu hesaplarca aynı anda dolaşıma sokuluyor, mavi tikli dehaların mentionlarıyla etkileşim yağmuru başlıyor. haber sayfası büyük tık alıp büyük kazanıyor, altına düşünmeksizin anında mention giren mavi tikli dehalar daha küçük de olsa kazanıyor, dümdüz insan olan biz akıl sağlığımızı kaybediyoruz. bunun spor versiyonu da çok benzer işliyor.

    haber almanın, ilgi alanlarını takip etmenin, dünyadan haberdar olmanın en iyi yollarından biriydi bu mecra. eskiden de pislik içerisindeydi fakat kişisel bir alan yarattığınızda hayatınızın değişmez bir parçası haline gelebilecek kadar önemli bir yer edinebiliyordu. şimdi ise hem alternatifsizliğinden, hem üç kuruş için ele ayağa düşenlerden, hem de çağın çirkinliğinden insanın yalnızca midesini bulandırıyor. spor, siyaset, ekonomi, haber, gündem ne takip etmek isterseniz isteyin yukarıda yazdığım döngüden kurtulma ve temiz bilgiye ulaşma şansınız yok. yıllardır insanların algısı, özellikle gençlerin algısı buradan mahvediliyor. her şey ajitasyon, her şey kutuplaşma, her şey abartı üzerinden yürüyor. biz yine alternatifi olmamasından dolayı giriyoruz fakat en ufak alternatifi olsa hesabımı silip bir daha girmemem için 5 saniye yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın