resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3713
    yetenek bakımından "tarihin en iyi 2 oyuncusundan biri" yorumuna asla katılmıyorum bu adam hakkında. kendisinden daha yetenekli futbolcular bence kesinlikle geldi geçti.

    istatistik açısından öyledir. ronaldo'yu esas ronaldo yapan şey muhteşem çalışma disiplini, azmi ve istikrarı. bu konularda kendisi seviyesinde çok çok az futbolcu var.

    gel gelelim ki kendisine çok saygı duysam da kendisini sevmem. özellikle real'deki ilk yıllarında inanılmaz itici, egolu, kıskanç bir karakterdi. hala daha öyle. bir insan, adeta bir proje gibi üstüne düşülüp sayısız danışman ve mentörle hayatını devam ettiriyorsa ve buna rağmen ekranlarda itici, egoist, saldırgan hareketleri/söylemleri varsa, belli ki adamın içinde bu duygular kesinlikle vardır. ben ronaldo'nun egoist, kıskanç, şımarık tavırlarını çokça hatırlıyorum. uykusundan tuvalet saatine kadar her şeyi ayarlı bir adamın böyle görüntüler vermesi dediğim gibi içinde bu duyguların olduğuna dalalettir.

    son 2-3 yıldır bu duyguları epey azalmış görünüyor. yaşın vermiş olduğu olgunluk, baba olma duygusu (epeydir öyle ama son yıllarda daha bi aile babası gibi bu adam.), artık devrinin biteceğini bilmesi gibi etkenler onu sakinleştiriyor, ılıman hale getiriyor. benim görüşüm bu.

    cristiano ronaldo, futbol tarihine ismini çivi gibi çakmış ve bunu kesinlikle kendi azmi ve disipliniyle başarmış bir adam. üstüne allanıp pullanıp çok da güzel pr çalışması güdülmüştür kendisi için, normaldir. kendi disiplini ve başarısı olmasa tabii ki bu adamı allayıp pullamayacak, pr'ını yapmayacaklardı.

    tarihin en iyi 10 futbolcusu arasına banko girer, 5 futbolcusu arasına da genel itibariyle girecektir fakat saf yeteneğe göre konuşursak, ilk 2'de değildir. öte yandan istatistik ve istikrar olarak belki de 1 numaradır. bu insanüstü disiplini bence hakkında bir illüzyon oluşturuyor, olduğundan daha yetenekli gösteriyor kendisini.

    ne olursa olsun ismi bu sporda unutulmayacak bir fenomendir. fakat ne yazık ki futbol oynadığı dönem hiçbir zaman 1 numara olamamıştır çünkü bir uzaylının akranıdır. (bkz: lionel messi)

    not: bu entry, olabildiğince subjektiftir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın