• 42
    2023-24 sezonu ilk yarısı için galatasarayımız özelinde bakacak olursak:

    kaleciler:
    1- fernando muslera
    2- günay güvenç
    3- jankat yılmaz

    burada nicelik ve nitelik olarak bir sorun görünmüyor, eleştirilecek küçük bir konu varsa o da günay yerine altyapı eğitimini türkiye'de almış bir yedek kaleci tercihi daha mantıklı olabilirdi. günay'ın türkiye altyapılarından çıkışlı olmaması yüzünden uefa şampiyonlar ligi'ne olması gerekenden 1 futbolcu daha az bildirmek durumunda kaldık.

    stoperler:
    1- abdülkerim bardakcı
    2- davinson sanchez
    3- victor nelsson
    4- kaan ayhan

    burada neredeyse avrupa kulüpleri ayarında bir yapı söz konusu hangi maçta kim başlarsa başlasın kimsenin tek kelime etmeyeceği bir rotasyon söz konusu.

    sol bek:
    1- angelino
    2- kazımcan karataş

    bu mevkide angelino tercihi profil olarak çok doğru bir tercih olmadı. oyuncunun kalitesinden şüphe yok fakat oynadığımız pres oyununa mental ve fiziksel olarak cevap verebilecek bir futbolcu değil. bulunduğu sürece çok eleştirilmiş olan van aanholt profilinde bir futbolcu bu noktada işimizi daha çok görebilirdi.

    sağ bek:
    1- sacha boey
    2- kaan ayhan
    3- davinson sanchez

    bu mevki süper lig ve şampiyonlar ligi kadro kuralları gereği nicelik olarak feda edilen bir mevki oldu. bu mevkiye yorumumuz allah boey'e zeval vermesin şeklinde.*

    merkez orta saha:
    1- lucas torreira
    2- kaan ayhan
    3- sergio oliveira
    4- kerem demirbay
    5- tanguy ndombele
    6- eyüp aydın

    oynadığımız oyuna göre tek sıkıntılı planlama bu mevkide bulunuyor. yoğun baskılı bu oyunu çift orta saha ile oynadığımız için buradaki ikiliden birine gönül rahatlığı ile torreira yazıyoruz fakat partneri olarak kimin oynayacağı büyük soru işareti. okan hoca şu an için burada oyunumuza en uygun olan kaan ayhan'ı kullanıyor ve sonuç da alıyor fakat bu ikili yorulunca veya kötü gününde olunca yerlerine atacağımız futbolcuların hiçbiri a planımızı devam ettirecek tarzda futbolcular değiller. ndombele transferi alınabilecek bir riskti a planımızı devam ettirebilecek bir oyuncu olmasa da ikili orta saha ile farklı oyunları oynayabileceğimiz bir futbolcu profiliydi ki bazı maçlarda farklı oyun oynamamız da gerekecek sezon içerisinde.

    bu mevki planlamasındaki en büyük hata sergio oliveira ve kerem demirbay gibi a planımızda yeri olmayan neredeyse birbirinin aynı iki futbolcunun rotasyona dahil edilmesi oldu. bu iki futbolcunun tempo sorunu nedeniyle üçlü orta saha kurgusu dışında herhangi bir dizilişte yeri yok. sergio transfer edilirken hoca ne oynayacağımıza karar vermemişti ve hızlıca kadro kurmamız gerekiyordu onu mazur görüyorum fakat kerem demirbay transferi hatalı bir transfer oldu. sergio'dan bile çıkılması gereken bir senaryoda sırf yerli diye kadroya bir sergio eklemesi yapmak hiç doğru olmadı. bunu yapana kadar arada devasa bir kalite farkı olsa da profil olarak kiralık gönderdiğimiz berkan kutlu'yu takımda tutmak daha mantıklı olabilirdi.

    ofansif orta saha:
    1- kerem aktürkoğlu
    2- hakim ziyech
    3- dries mertens

    bu mevkide takımımızı her türlü her kulvarda idare edecek bir rotasyon bulunuyor.

    sol kanat:
    1- wilfried zaha
    2- kerem aktürkoğlu
    3- barış alper yılmaz

    tamamen sorunsuz bir mevki.

    sağ kanat:
    1- tete
    2- hakim ziyech
    3- barış alper yılmaz

    bu mevkide de hiçbir sorun görünmüyor fakat değinmek istediğim bir konu var. tete bazı maçlarda çok eleştirilse de genç yaşına rağmen kilitlenen her maçta futbolcularımız saklanırken tek başına sorumluluk alması ile bu mevkinin bana göre en kritik adamı halinde. kendisi olmadığı maçlarda hem topu tutmada hem de üretkenlik anlamında çok sıkıntılar yaşıyoruz. bunun en iyi örnekleri bu sezon oynadığımız molde ve antalyaspor deplasmanları. sanki bir tık belhanda sendromu yaşıyor olabiliriz kendisi ile ilgili.

    forvet:
    1- mauro icardi
    2- cedric bakambu
    3- barış alper yılmaz
    4- halil dervişoğlu

    her türlü oyuna uygun profil çeşitliliğimiz olan bir mevki. eleştirilecek tek konu bakambu'nun transferi olabilir. bana göre kendisinin oynadığını barış alper yılmaz da oynayabiliyor. yine bakambu transferi yüzünden şampiyonlar ligi listesine olması gerekenden 1 kişi az bildirmek durumunda kaldık.

    şablon şeklinde yazmamız gerekirse şöyle bir durum söz konusu:
    muslera(günay)
    boey(kaan) - sanchez(nelsson) - abdülkerim(kaan) - angelino(kazımcan)
    torreira(ndombele) - kaan(sergio,demirbay)
    tete(ziyech,bay) - kerem(ziyech,mertens) - zaha(kerem,bay)
    icardi(bakambu,bay,halil)

    işin özü şu şampiyon olduğumuz 2022-23 sezonuna göre kadromuzu kalite olarak bir hayli güçlü olacak şekilde güncelledik fakat 2022-23 sezonunda eksik olan ne varsa aynı şekilde devam ediyor. bir bakıma güçlü olan yönlerimizi daha da güçlendirirken zayıf olan yönlerimizi geliştirmeyi başaramadık.

    alınan sonuçların hürmetine artık taraftarımız bir kez daha eksik olan yönlerimizi tamamlamamız için ocağa kadar sabredecek. ocak'ta sol bek ve orta sahaya yapılacak iki dokunuş ile bu takım bambaşka bir seviyeye çıkabilir. bunu yapma imkanımız varken sonuçlar da iyi giderken yıkıcı eleştirileri bir kenara bırakıp takıma, hocaya ve yönetime destek olmaya bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın