resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1588
    galatasaray'a geldiğinden beri ligde 346, avrupa'da 216 dakikada 0.43 xg yaratmış futbolcumuz. 90 dakika başına 0.07 xg akıl almaz derecede kötü bir rakam.

    ilk 5 ligde düzenli olarak hücumda oynayıp (yani maçlarının yarısını sağ bek, ön libero vs oynamayan) futbolcuları ve kulüplerini aşağıda hesapladım:

    oscar melendo, osasuna
    angelo borges, strasbourg, 18 yaşında
    jaime mata, getafe, aslen 35 yaşında merkez orta saha
    josip brekalo, fiorentina
    andre almeida, valencia
    moi gomez, osasuna
    jeffrey schlupp, crystal palace, zaha'nın üçüncü yedeğiydi
    francisco perez, valencia
    pontus almqvist, lecce

    yaklaşık 500 adam arasından liste bu. bu oyuncuların çoğu ispanya'da terör futbolu oynayan kulüplerin mehmet yıldız stili "sağ kanat" oyuncuları. galatasaray gibi maç başına 2-3 xg üreten, şampiyonlar ligi dahil birçok kulvarda rakibini sürklase eden bir takımda bu kadar hücuma yardım edememek kötü anlamda büyük başarı. kendisine bizim klasmanda oynayan en yakın futbolcu tottenham'da 0.11 xg ile oynayan dejan kulusevski.

    zaha galatasaray'a gelirken zaten büyük ihtimalle maaşını çıkaracak bir futbolcu değildi, marka değeri, transfer çalımı ve boşta olması sebebiyle bir şekilde geçti. ama son sezonlarında "ortalama premier lig kanadı" ayarında oynarken şimdiye kadar gösterdiği çok daha kötü bir şey. acilen toparlanması lazım, bunun alışmayla falan alakası yok. yukarıdaki listedeki oyuncular belki brekalo hariç anadolu takımlarında bile tutunması kesin olmayan futbolcular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın