• 7
    bunların çok küçük yaşlardan itibaren yetiştikleri aile ortamı, tarikat ve cemaat çevreleri, akrabaları üzerine biraz yazmak istiyordum. ancak sonra "sözlüğümüzün ilgi alanı dışında" denerek silinecek nasılsa.

    özetle türkiye cumhuriyeti devletini reklam arası olarak gören, kurucu öndere "beton ..." diyerek aklınca dalga geçen, lozan hezimeti veya ingilizlerle anlaşmalı devlet kurulduğu algıları içinde boğulmuş, ülkeyle barışamamış ve barışmayacak olan, karşı devrimci, şeyh said'i mücahid olarak gören bir yığın var.

    bakın bunların çoğu eğitim de alsa bu değişmiyor. beyin yıkama çok küçük yaşlarda başladığı için bunun üstesinden gelemiyorlar genelde. kendini kurtaran bir azınlık da yok değil. ancak bugün dahi anıtkabir'e gitmekten mutsuzlar, resepsiyon ve tören iptallerini mümkün olduğunca yapma gerekçeleri de bu, halen istediklerini tam olarak dışarı dökememenin verdiği hazımsızlığın gerekçesi de bu.

    kıymetini anlamaları için çok fazla şey yaşadık. ancak 15 temmuz, çanakkale'den büyük zaferdir veya keşke yunan galip gelseydi diyen fesli gibi üstadları var bu adamların. mustafa kemal'e zerre sevgisi olan benim cenazeme gelmesin, vasiyet ediyorum diyen adamın cenazesine katılan insanlar bunlar. 12 adayı nasıl alamazsınız ya diye senelerce kafa ütüleyip süleyman şah türbesinin kaçırılmasından gocunmayan profiller bunlar.

    özetle bunlara bir şey anlatamazsınız. maya bozuk. bunlarla olan mücadele de 31 mart ayaklanması, kurtuluş savaşı dönemi iç isyanlar, cumhuriyetin kuruluşundan sonra başlayan iç isyanlarda olduğu gibi silahlı ya silahsız sonuna kadar devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın