• 1877
    bundan tam 100 yıl önce türkiye cumhuriyeti'ni kurmuş ulu önder. türkiye'nin başına gelen en büyük şans. ha kurduğu cumhuriyet 100 yaşında mı? orası tartışılır bence. keza ben atatürk'ün cumhuriyeti'nin çoktan yıkıldığını düşünüyorum. şu an elimizdeki sadece gerektiğinde birilerinin amacına hizmet eden, sadece 5 senede 1 oy verebildiğimiz bir sistem. ve evet adı cumhuriyet. orada bir sorun yok, atatürk'ün kurduğu cumhuriyetle tek bağlantısı da bu zaten. tabela'daki yazı evet aynı ama gerisi tamamen bir ortadoğu çadır devleti.

    o sebeple 29 ekim 2023 benim için bir kutlama değil anma günü. gaz dolu içi boş tv reklamlarını çıkarırsak, insanlar dile getirmese de bence aynı şeyi düşünüyor. ben 75. yıl kutlamalarındaki coşkuyu da hatırlıyorum. sanırım başta galatasaray olmak üzere spor kulüpleri ve birkaç belediye sahiplenmese 100. yıl araya kaynayıp gidecekti. kendisinin kurduğu ama şu an propaganda ajansı olarak çalışan diyanet yine kendisinin adını anmamak için adeta kıvranıyor. biraz durumun steve jobs'ın hikayesine döndü atam. hani kendi elleriyle yıllarını verdiği şirket büyüyünce yönetimi yönetim kuruluna devrediyor da yönetim kurulu ilk iş onun şirketle bağlantısını kesiyor ya onu gibi bir şey.

    velhasıl 100 yıl önce bizlere bıraktığı cumhuriyet için kendisine ve silah arkadaşlarına minnettarım. bize emanet ettiği cumhuriyet zamanın ötesinde bir cumhuriyetti. eşi benzeri yoktu. belki de bu yüzden fazla geldi anadolu insanına. ilk bulduğu çobanla beraber tek taşı ayakta kalmayana dek hırsla tüm taşıyıcı kolanlarını kesti. kusura bakma atam emanetine sahip çıkamadık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın