resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2957
    sezon başında, sezon başında da değil, wilfried zaha transferinin yapıldığı günden beri kendisinin transfer stratejisinin yanlış olduğunu yazıyorum. zaman beni ve o dönem benimle beraber benzer eleştirileri yapan, padişahım çok yaşacılar tarafından fenerbahçeli ilan edilen birkaç başka arkadaşı haklı çıkarıyor.

    ancak benim eleştirilerim hiçbir zaman oyuncu kalitesiyle ilgili olmamıştı. bu nedenle oyuncu performanslarından bağımsız yazıyorum yine: elinizde kerem aktürkoğlu gibi bir oyuncu varken o mevkiye artık yaşı itibarıyla düşüşte bir ismi transfer etmek, ona yılda 4,5 milyon euro ödemek saçmalıktır. kulübün zaten az olan parasını har vurup harman savurmaktır.

    forvet arkasına, orta sahaya, sol beke ve belki bir de stopere hızlıca transferlerimizi yapmalıydık. sebastian szymanski ve fred'i almadık, üstelik rakibimize kaptırdık. büyük hata. ancak icabında gidip moldeli çocuğu getirecektin. bu kadar yıldız odaklı bir transfer politikası çok ama çok yanlış. neden? çünkü senin hiçbir zaman 11 mevkinin de en iyilerini alma şansın yok. eskaza mauro icardi'yi yakaladın ama 11 tane icardi'ye verecek paran da yok, getiremezsin de zaten. bu durumda yapacağın şey belli: oyuncu yetiştirecek ya da sacha boey gibi oyuncu parlatacaksın. geliştirmeci olmalısın. galatasaray avrupa'da başarı kazandığı tüm zamanlarda da bunu yaptı. 1996-2000 kadrosunda bir sürü kerem aktürkoğlu vardı mesela ama bir tane icardi vardı. şampiyon kulüpler kupası yarı finalinin geldiği sezonda da bir tek icardi'miz vardı.

    bu, kalitesiz oyuncularla oyna demek değil. vadesi dolmuş oyunculara, hem de mevkilerinde son derece iyi ve genç bir futbolcun varken, yılda 4,5 milyon euro verme demek. önce gerekliliklerini gider, sonra lüks peşinde koş demek. yıldızlar karması kurmaya kalkma, en uyumlu takımı kur demek. erden bey değerli bir insan, değerli bir yönetici olabilir ama bu yaz bunların hiçbirini yapmadı. lüks peşinde koştu, ihtiyaçlarımızı önemsemedi, en iyi oyuncularımızdan birinin yerine isimli futbolcu getirdi. bu, yanlıştı.

    erden timur'u eleştirenler tuhaf şekilde transfer obezi ya da tüketici olmakla suçlanıyor bir de. halbuki asıl transfer obezi olanlar erden timur'a toz kondurmayanlar. erden beyin transfer performansını eleştiren neredeyse kimse oyuncu kalitesine bir şey demedi ki; gerek yoktu dedi. al demedi, alma dedi. geliştir dedi. bugün erden timur, transfer çılgını yöneticiliği temsil ediyor galatasaray'da. bugün erden timur'un transfer stratejisini eleştirmeyenler, tüketim kültürünü ve transfer obezliğini besliyor.

    uzun lafın kısası, erden timur yanlış yaptı. kötü oyuncular almadı ama sorunlu, hazır olmayan veya gereksiz oyuncular aldı.

    "üç sene önce orta sahanızda taylan oynuyordu" diye erden beyin yanlış stratejisini savunanlara da diyeceğim bir şey var: 30 sene önce türkiye'de yol yoktu, sana yağı kuyruğu oluyordu. umarım hiçbiriniz akp'yi eleştirmiyordur zira riyakarlık olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın