• 474
    devletin kanalıdır diye kötü şeyler söylemek istemiyordum ama bu iş iyice bilinçli kötülüğe döndü. liyakat nedir, tarafsızlık nedir gibi önemli sorulara cevap vermeleri zor artık.

    kanal müdürü, yayın yönetmeni vs ünvana sahip adamların konuşması bozuk. diksiyonu kötü bu insanların. kelimeleri yutuyorlar, hızlı konuşup cümleleri birbirine dolanıyor. objektif yorum zaten hiç yok. ligin en iyi yerli stoperi görülen abdülkerim için aylarca yetersiz dendi. çok övülmeye başlanınca da toparlanmaya başladı deyip hâlâ eksikleri var denmeye başlandı. bakın bunlar trt sporda yönetici.

    kaya çilingiroğlu diye biri var. düzenli çıkıyor ekranlara. öyle kısa süre de değil. karşılarındaki moderatörler kendisinden daha bilgili. futbol ile bir bağlantısı yok. zengin ve magazinsel yönü var. zamanında troll bir kanalda çıktığı yorumculuğa devletin kanalında devam ediyor. ne futbolcuları tanıyor ne de mevkilerini biliyor. geçtiğimiz yaz icardi için eşinin hastalığının yalan olduğunu ima edip daha büyük kulüplerden teklif bekliyor demişti. şimdi de fenerbahçe’nin önümüzdeki beş yıla damga vuracağını söylüyor. bu sene galatasaray’ın da onları yenmeye gücünün yetmeyeceğini söyledi.

    diğer yorumcular farklı mı? birkaç tane galatasaraylı var. onlar zaten moderatör. tuttuğu takımı gizliyor. yorumcular ise objektif olmak adına bize giydiriyor. diğer yorumcular öyle değil. ne bjk ne de fb yorumcularının objektif olmak gibi derdi yok. sınırlayan da yok. burunlarından kıl aldırmazlar. en küçük şeyde saldırıyorlar.

    bayern ve manchester gibi devlerle şampiyonlar ligi arenasında mücadeleye çıkıyoruz. özel yayın yapın, yorumcuları çağırın. hiçbir şey yok. atletizm, bisiklet gibi spor dalları için röportajlar yapıyorlar. adını bilmediğimiz konferans ligi takımlar ile yapılan maçlarda ise birkaç kişi o ülkeye gidip saatlerce takımları konuşuyor.

    adam sırf beşiktaşlı diye yaptığı görevi bırakıp muhabirliğe geçiyor. maçlardan önce bjk yorumcularını toplayıp yayın yapıyor. kanal zaten bjk ve fb çalışanları ile dolmuş.

    galatasaray, tv dünyasında ne kadar geride tutulsa da sokaklarda büyüyor. hatta bu mevzudan dolayı diğer büyük kulüpler için olumsuz durum olduğu bile konuşuluyor.

    trt sporda duyduğum ilk ve tek olumlu yorum erbatur’dan geldi. galatasaray sadece ülkemizde değil dünyada da eşi benzeri olmayan kültüre sahip. bu kültür başka bir avrupa takımında olsaydı bunu dünyaya öğretmişti diye yorumlamıştı.

    tabi ki galatasaray’ın trt spor gibi taraflı kanalların algı yönetimine ihtiyacı yok. galatasaray daha da büyüme yolunda. diğerlerinin yetişmesi için gösterilen çabaya trt spor da katkıda bulunamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın