• 7254
    aslında yaptıkları şey oldukça basit. önde pres ile topu kapıp hızlı bir şekilde kanatlara ve daha da önemlisi half space denilen alana - yani bekle stoper arasına - inmek. sonra 6 pas olur, ceza yayı olur, zıt taraftaki half space alanı olur. topu buralara çıkararak skoru almak. kafanızda canlandırın hep benzer golleri atıyorlar.

    sol kanat ya da sol half space den gelirlerse irfancan, sağ kanat ya da sağ half space den gelirlerse tadiç pozisyona giriyor. ceza yayı civarına topu çıkarırlarsa szymanski, 6 pas civarına indirirlerse dzeko skoru yapıyor. tabi atağına göre bu ileri 4'lünün birbirlerinin alanlarına girip gol attıkları da oluyor.

    volkan demirel bunu gördüğü için 3 lü savunma ile - bir nevi 5 li savunma - ile durdurmaya çalıştı ama başaramadı. zira half space alanına yapılan saldırı da önlem almak çok zordur. rakiplerin zayıflığını, hakemlerin itelemesini de ekleyin. güle oynaya kazanıyorlar.

    bunun panzehrini bulmak ve fenerbahçeyi çözmek lazım. tabi uygulama da önemli. çözümü mesela adana demir uygulayabilir ama samsun, hatay vs uygulayamaz. güçleri yetmez.

    ama bu taktiğe karşı ilk çözüm mal gibi kaleden pasla çıkmamak. direkt uzun oynayacaksın ve çata çat, prese pres yapacaksın. yani çok iyi kondisyonun ve fizik gücün olacak. ikinci çözüm, kaybedilen topun arkasına hızla geçmek ve defansta 7-8 kişi ile kaymaları iyi yaparak mümkün mertebe ceza sahası civarını korumaya almak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın