• 12013
    otomobil piyasasını, özellikle 0 piyasasını takip eden renktaşlarımıza birkaç sorum olacak. ben bu işin bilmeyen adam için bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. bir haftadır canımız çıktı eşimle bayi gezmekten, ilan kovalamaktan. birçok olayı yüzeysel de olsa öğrendik ama yetmiyor. mutlaka saf saf bakakaldığımız konular oluyor.

    şimdi, uzun ve sancılı araştırmalar sonunda skoda kamiq premium 1.5 almaya karar verdik. tahmin edeceğiniz gibi bizim için dev bir paraya eşit bu yüzden nokta atışı yapmak zorundayız. burada karar; kişisel tercih, bütçe, ihtiyaçların ne olduğu ve aciliyet durumlarına bağlı olarak şekillendi. istedik ki tam suv olmuyorsa da suv gibi olsun (hanımın anahtar kriteri), güvenli olsun, uzun yolda konforu idare etsin, benzini su gibi içmesin, bir de malzeme kalitesi bir tık iyi olsun. kamiq bunların hepsini karşılıyor gibi geldi.

    kamiq'ten önce opel crossland'e yürüyorduk, kolayca anladık ki arada baya siklet farkı varmış. kamiq'e bindikten sonra crossland doblo gibi kaldı. hatta doblo daha az sallanıyor kasislerde ve virajlarda daha az yatıyor. sürüş hissi de berbattı.

    aynı segmentten b-suv, crossover suv denen yani; t-roc gibi araçlara paramız yetmiyor. ford'un b suvlarını beğenmedik, zaten pahalı da. 2008 çok pahalı, mokka'yı beğenmiyoruz. kamiq tip olarak da içindeki hissiyat bakımından da tam bizim kalemimiz. sormak istediğim şu: yaptığımız mantıklı mı? 0 faizli 200k kredi ile 1.160.000 peşin ödeme ile 1.360.000'lara geliyor araç. çok az vaktimiz var, en geç 3 4 gün içinde anahtarı almamız lazım. o yüzden ikinci elin entrikalarıyla uğraşamıyoruz artık, çünkü cidden halimiz kalmadı. mesela bir crossland'i ekspertize soktuk, sonradan öğrendik ki araç kiralık çıkmasıymış. kurban olam bir akıl verin dostlar. araba bakmaktan ve karar verememekten, veya içimize sürekli kurt düşmesinden hayatımız kaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın