resim
Erden Timur
Görev:Asbaşkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2914
    allah erden timur'u başımızdan eksik etmesin. sadece icardi vizyonu için bile bütün övgüleri hak ediyor. kendisinden daha iyi futboldan sorumlu yönetici bulacağımızı da düşünmüyorum. niyetim bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, onu söyleyeyim ve baştan altını çizeyim. kendisini iki noktada kısaca eleştireceğim.

    1- fazla transfer yapıyoruz. 23-24 yaz transfer döneminin başında da bunu söyleyenler oldu. elbette yeniden yapılanma adına olağanüstü dönemler olabilir. ama bu durum erden timur öncesinde de sonrasında da galatasaray futbol takımında alışkanlığa döndü. türk futbolunda diğer kulüpler de zaten böyle. mesela fenerbahçe ile rekabet de bizi yanlışa sürüklüyor. istisnasız her sene 10 futbolcu gidiyor, 10 futbolcu geliyor. mesela sezon başında neydi bu takımın eksiği. 10 numara, 8 numara ve sol bek.bir de icardi ve rashica zaten denenmişti ve alınacaktı. mesele burada gelen-giden oyuncuların kalitesi ismi cismi değil. mesele burada ihtiyaçlar hiyerarşisinde mantık temelli hareket etmek. peki biz ne yaptık? aynı anda zaniolo ve yunus'u gönderip, rashica'yı tercih etmeyip ziyech ve tete'yle orayı doldurduk. sadece sağ kanat değil boey açısından da düşünün, önünde yepyeni oyuncular. 3 mevki için adaptasyon yapacak iken oldu 4 mevki. transfer çalımıyla zaha'yı aldık, kerem'i de kesemediğimizden kerem'i yeni pozisyona attık. oldu 5 mevkiye adaptasyon. nelsson out, davinson in oldu. oldu 6 mevkiye adaptasyon. tam 6 mevkide yeni oyuncu yahut yeni rolünde oyuncu oynatıyoruz. eskilerin hepsi iyi oynuyor. yeni oyuncular ise biraz acı çektiriyor. bu tabi ki tesadüf değil. buna rağmen hala başarı varsa burada bir okan buruk becerisinden söz edebiliriz. ama o bile bu kadar çok adaptasyon yapılan takımda zorlanıyor. başarı için hala eskilerin performansından muazzam verim alıyor ama yenilerden hocayı ve taraftarı ikna eden sadece davinson sanchez var. mesela limit konusu hep bahane olarak söyleniyor. iyi de bu da bizim tercihimiz. zaniolo'yu normal satsaydık, gitmek isteyen nelsson'u ucuza da olsa salsaydık o zaman. para her türlü bulunurdu, biz tercih etmedik. olan oldu artık. kendisinden ricam gelecek sezon da 10 tane transfer yapmasın. 3 tane yapsın. bu transfer obezliğinden vazgeçmemiz lazım. ekonomiden dolayı değil kadro istikrarından dolayı bunu talep ediyorum. bekleyelim yahu, azıcık istikrar. bir anda hiçbir başarı gelmez. city kadar imkanınız olsa bile istikrar olmadığı sürece o başarı gelmez.

    2-transferde fazla ticari mantıkla hareket ediyor kendisi. transfermarkt verilerinden takımın değerinin arttığından bahsediyor. doğrudur ama bunun çok mu önemi var? mesela tete 24 milyon euro, tamamen shakhtar piyasasından herhalde, asla bu kadar etmez. ndombele 21 milyon euro, premier lig oyuncusu olduğundan, yoksa bu haliyle etmez. ama mesela nelsson 19, kerem 17, boey 17 milyon euro. bizzat galatasaray'ın yükselttiği oyuncular. benim için başarı hikayesi budur. mesela artık bu kulüp boey gibi oyuncuları bulup yatırım yapacak mı? kerem iki sezon önce 13. olmasak bu kulüpte bir fırsat bulabilir miydi? iyi bir takım olabilmek için özellikle transfermarkt denilen sitenin verilerine göre hareket etmemiz gerekmiyor. erden timur'un yüksek profilli transfer işini abartmaması gerekiyor.

    bu takımı siz oluşturdunuz ama bu takıma fırsat verin erden bey. artık az transfer yapılmalı ve düşük profilli scout transferleri öncelik olmalı. önceliğimiz kadro istikrarını sağlamak olmalı. bugün hocanın elinde berkan olsa sahaya atardı ama bu transfer obezliği kadroyu gereksiz şişirdiği gibi var olan faydalı futbolcuyu da yok ediyor. bundan vazgeçilmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın