resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 6803
    net şekilde içine ettiği maçtan sonra 1 saat kadar ortalığın sakinleşmesi beklenip sonra yine övülmeye başlanan oyuncu. arkadaşlar, adam yırtına yırtına girdiğimiz gol pozisyonlarini bitiremiyor. top kontrolü yok denecek seviyede, öyle yerde pas hatası yapıp top kaybediyor ki ya gol yiyoruz ya da rakip beceriksizlik yapıp kaçırıyor, göz göre göre bekini kovalamiyor, gömdüğümüz zaha kaptırdığı toplardan sonra geri almak için yirtinirken kerem takım beni taşısın kafasında olduğu için eli belinde bekliyor. biz kerem ölsün demiyoruz, bir problemi çözmenin yolu önce ortada bir problem olduğunu kabul etmektir. ortada bir problem var bu bariz ama bir kısım taraftarımız gözünü kapatıp oyuncumuzu kötü oynadigi, takımı düşürdüğü, gol yedirdigi, iki net gol kaçırdığı maçta savunmaya devam ediyor. iş şuraya kadar geldi: zaha ve tete ne oynadı da kerem'e suç buluyorsunuz deniyor. yahu biz tutup zaha ya da tete'yi övmedik. onların da kötü oynadigini kabul ediyoruz ancak ne zaha ne tete her maç iki net gol kaçırmıyor. pozisyona giriyor diye savunuyoruz da 10 numara pozisyonunda her yaptigi hatayı bu kadar tolere edebileceğimiz bir başka oyuncu da pozisyona girer zaten. burası galatasaray, kötü oynayana, kötü yönetene, kötü idare edene kötü demek bizi galatasaray yapıyor. yabanci sınırı olmasa hiç kimse kerem'i bu haliyle bu takımda tutmaz. mücadele ediyor denilen maçta takımın belini kıran 2. golü kendisi bekini takip etmediği için yedik. güzelce anlatiyorum, bu kerem bu seviyede o kale ağzında o golü atmalı, atacak. başka yolu yok, hadi bu maç kaçırdı diyelim her maç mı kacirirsin? kerem'in gol atması için en az 4-5 net pozisyonu harcaması gerekiyor, misal suyun diğer yaninda symanski denilen oyuncu geleni geçeni çoğu zaman çok basit vuruşlarla gole çevirdiği için fener kısır sonuçlara gebe kalmiyor.

    ortada bir problem var, kerem'in bir şeyleri değiştirmesi ya da bir süre yedek beklemesi lazım yoksa olmuyor. bayern maçlarına sıfır puanı zaten yazmıştık problem yenilmemiz değil, mesele bu maç özelinde suçlu aramak da değil. kerem her maç aynı. dün de puan çıkarabileceğimiz bir maç kendisinin kaçırdığı goller ve kontrol edemediği toplar sayesinde yenilgiyle sonuclandi. şimdi açın tek tek bakın sezon başından beri milli maçlar dahil oynadığı tüm maçlarda kesinlikle net pozisyon olan bir iki gol kaçırıyor. biz ligin ilk maçında da böyle puan kaybettik açıp izleyebilirsiniz. her oyuncu gol kacirabilir buna itirazımız yok ancak galatasaray'da bu kadar gol kacirip bu kadar kötü oynayıp bu kadar kritik pas kaybedip bu kadar övülen tek bir oyuncu olmadı, olmamalı. adam kötü oynuyor işte yahu kabul edin. düzelmesi için ne gerekiyorsa yapılsın, biz de elimizden geleni yapalım ancak sıkıntıyı gidermenin yolu sıkıntı yokmuş gibi davranmak değil farkına varın artık.

    iş öyle bir noktaya geldi ki malum parti taraftarlarıyla tartisiyormus gibi hissediyorum kendimi, defaatle güzelce anlatiyoruz ama karşılığında hakaret, tepeden bakma ve "ne olursa olsun öveceğiz"den başka bir şey alamıyoruz.

    ilginç gerçekten. biz kerem düşmanı değiliz ancak keremsporlu da değiliz. galatasaraylıyız, galatasaray'a zarar verdiginde selçuk inan'ı da eleştirdik, arda'yı da, fatih terim'i de. kerem'i heralde eleştireceğiz.

    (bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın