• 5
    futbolcuyla benzer açıya sahiptir. bu bir teknik direktörün oyunu futbolcunun gözünden görüp anlayabilmesi ve okuyabilmesi açısından daha uygun açıdır.

    johan cruyff'un klişe lafı vardır ya hani "futbol basit bir oyundur, zor olan ise basit futbol oynamaktır." hah işte. futbol ekrandan basit gözükür ama saha içinde o basitliği görmek ve uygulayabilmek esas zorluktur.

    bu nedenle de teknik direktör için tepeden gözleyip oyun planı belirlemek çok yanıltıcıdır. pilot kamerada oyundaki boş alanlar çok daha belirgin olduğu için kafalarında fazla idealist ve özgüvenli oyunlar doğurur. pasla çıkalım, şu şöyle kaçsın bu böyle koşsun vs. sonra da farioli gibi anadolu takımını manchester city zanneder 3-5 gol yer oturursun. saha kenarından izersen ayakların daha yere basar. lan bu topçu onun koşusunu o an görmeyebilir diyebilir. pres, ikili mücadele, temaslı oyun gibi kavramlar daha az gözardı edilir.

    yoksa futbocular kendilerini ve çevrelerini fifa oynar gibi 360 derece görüş açısıyla görseler emin olun her maçta en az 10 gol olur zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın