• 151
    insanlar tarafından anlaşılmayan ve inat edercesine kabul edilmeyen konular barındıran maç. en baştan alıyorum ; *

    1 - barcelona dünya'nın en iyi takımı

    a - dünya'nın en iyi takımı evinde hangi takım olursa olsun "net" pozisyonlar bulmalı , en az 2-3 gol atmalı
    b - dünya'nın en iyi takımı pas yapmalı , şut çekmeli ve elbette topla oynamalı

    2 - jose mourinho dünya'nın en iyi teknik direktörü

    a - dünya'nın en iyi teknik direktörü yeri geldiği zaman "defansif" oyun oynatabilmeli
    b - dünya'nın en iyi teknik direktörü elinde ne varsa onunla idare edebilmeli

    dün bu 2 madde ve ihtiva ettiği 2'şer madde üzerinden bir maç izledik. barcelona ; hani o rakiplerini pozisyona boğan , gol manyağı yapan barcelona dün neredeyse hiç pozisyon bulamadı. ha tabi "pozisyon" anlayışı "lan pedro vurdu ya topa" falan olanlar için bir şey diyemem. göbekten gelemeyen barcelona kanatlardan yaptığı her topu rakibe vermiş oldu. zaten mourinho maça "biz gol atarız hacı" diye çıkmamıştı. tabi bizim ultra süper insanlarımız , her biri "teknik direktör" olan insanlarımız olsaydı bu maça "5 gol" atmak için çıkardı o ayrı. neyse , inter rakibi kanatlara doğru itti ve içeri giren topların hepsini karşıladı.

    arkadaşım , bunun adı "taktik". yani risk içeriyor olabilir , bu maç 2-0 değil 5-0 da bitebilir ama bu bir taktik ve en iyi taktiği yapıp en iyi uygulayan kazanır. mourinho elinde olan kadar oynayıp "defans" yapmayı tercih etti. ayrıca inter bu maçta iddia edildiği gibi "fenerbahçe defansı" yapıyor olsaydı biz bugün farklı bir mağlubiyeti konuşuyor olurduk. adam trakibi kanatlara itip lucio ve samuel gibi hayvan bozması herifler sayesinde bütün topları karşılamak üzerine bir taktik çıkarmış. ha ayrıca o "inanılmaz barcelona" karşısında 60 dakika 10 kişi oynadığı da unutulmamalı.

    birisi çıkıp "inter inanılmaz top oynadı" derse o adam için "sen bırak futbol maçlarını izlemeyi" derim ama bir adam çıkıp inter takımı tarafından uygulanan şu taktiği ve uygulama becerisini eleştirirse ben ona hiçbir şey söylemem zaten o insan ne dediğini bilmiyordur.

    son olarak dün yazmayı unutmuşum ama bojan'ın attığı gol öncesi el müdahalesi var gibi duruyor ama bence yok ve o gol verilebilirdi. sonuçta verilmedi ve inter turu çıktı. ha o gol olsa yine "yazık oldu" derdim ki maçı izlerken arkadaşıma 1-0 öncesi bile söyledim "yazık olur şu emeğe" diye. buna karşılık o bana "lan ne emeği" demişti , maç sonu gördü ne emeği olduğunu. bu maçı inter kaybetseydi maçı "izleyen" bir insan "mourinho korkak futbol oynattı" falan diyemezdi zira camp nou'da en ufak bir hücum futbolu kıpırtısı bile kusura bakmayın ama g.t ister , maç sonu bir bakarsınız 5 yemişsiniz belki 1 tane atmışssınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın