• 7242
    bir takım iyi olabilir, bir takım formda da olabilir ama ben bir takımın neredeyse üst üste her maçını içeride oynayıp, ne hikmetse ilk 10 dakikada her maçı kopardığını, rakip kaleye gelen tüm ilk topların gol olduğu bir durumu hatırlamıyorum. açıkçası ben kendilerinin bu sezon oynadıkları tüm maçlarını seyreden biri olarak, bunu oldukça "anormal" bir durum olarak karşılıyorum. ben neden anormal olduğunu da aşağıda belirteyim. istatistikçi ya da tarihçi arkadaşlar var ise, city dahil başka hangi takımın böyle bir istatistik yaptığını araştırıp, bulabilirlerse sevinirim. belki o zaman bir nebze normal olduğunu düşünebiliriz:

    13 ağustos 2023 fenerbahçe gaziantep maçı, gol 3. dakika dzeko; ikinci gol 18. dakika. maç ilk 20 dakikada bitti, rakibin isabetli şutu 1.
    28 eylül 2023 fenerbahçe başakşehir maçı, gol 5. dakika. maç 20. dakikada 3-0 oldu, başakşehir'in isabetli şutu 0.
    1 ekim 2023 fenerbahçe rizespor maçı, gol 3. dakikada geldi, maç 5-0 bitti, çaykur rizespor'un isabeti şutu 1.
    22 ekim 2023 fenerbahçe hatayspor maçı, gol 7. dakikada geldi, maç 15. dakikada 2-0 oldu, rakibin ilk yarı şutu yok, gol beklentisi 0.00.

    şimdi bu maçlardan ayrılan diğer maçları yazayım da belki bazı şeyler daha iyi anlaşılır. ne hikmetse yukarıdaki takımların çoğu 15 dakikada defteri kapatmış, kaleye şut dahi çekememiş. içeride, bunların haricinde tek maç 17 eylül'deki antalyaspor maçı.

    dışarıya dönersek farklı bir tablo çıkıyor. fenerbahçe 8 ekim'de yine istanbul'da oynadığı kasımpaşa maçı hariç - neden acaba?- gerek 21 ağustostaki samsun, gerek 3 eylül'deki ankaragücü, 24 eylül'deki alanyaspor deplasmanlarında golü bulmakta gayet zorlanmış.

    özetle, aynı uçan kaçan takım, deplasmandaki belirli maçlarda adeta zar zor puanları almış ve aslında ciddi sayılabilecek toplamda 3 maç oynamış. diğer rakiplerin neden aslında rakip olmadığı, yukarıdaki tablodan gayet açık gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın