• 7238
    sözlüğün giderek antulaştığını üzülerek görüyorum. bu başlık, bu antulaşmanın en açık örneği. belki de bu kadar kalabalık olmamalıyız. her neyse.

    fenerbahçe, iyi oynuyor. hakemle kazanıyorlarmış, şuymuş, buymuş; geçin bunları. süper lig'de galatasaray'ın ve fenerbahçe'nin, belki bir de beşiktaş'ın hakemlerden şikayet etme hakkı olmadığına inanıyorum. bunlar ligin en büyükleri, defalarca şampiyon olmuş kulüpler. federasyonla gerilim yaşanır, bazen lobin hafif kalır, her şey olabilir ama sahada iyi değilsin hiçbir anlamı yoktur.

    öncelikle şu tespiti yapalım: biz, iyiyiz. giderek de daha iyi olacağız. bence daha iyi olmamız için bir iki radikal hamle gerekecek, kerem aktürkoğlu'na mevkisini geri vermek gibi. ama bu ayrı bir başlığın konusu.

    şimdi de şu tespiti yapalım: fenerbahçe de iyi ve maalesef orta sahası bizden daha doğru kurulmuş. yaz transfer dönemi boyunca burada bu konuda uyarılarımızı yaptık ama çoğu arkadaşımız yıldız isimlerin ve çalımların büyüsüne kapıldı, "padişahım bilir" mantığıyla yöneticilerin her hamlesini doğru saydı. değildi. bizi çok geriye götürmedi ama fenerbahçe ile aramızı açmamızı önledi.

    yapmamız gereken bir diğer tespit de fenerbahçe'nin iyi gitmesinin nedeninin fikstür kolaylığı olmadığı. zor maçlarda da zorlanarak kazanırlar; tıpkı bizim yaptığımız gibi. kaldı ki ligde zor maç sayısı, black sabbath gitaristi tony iommi'nin sol elinin parmaklarını geçmiyor. tony iommi'nin iki parmağı yok, biri de yarım. yarımı beşiktaş sayabilirsiniz.

    peki ne olacak? bir şey olmayacak. yarışacağız, daha az hata yaparsak biz şampiyon olacağız. daha çok hata yaparsak onlar şampiyon olacak. dünyanın sonu olmaz bu da. fenerbahçe 10 yıldır şampiyon olamıyor diye adamlara çemişgezekspor muamelesi çekiliyor ama ligin en çok şampiyon olan ikinci takımı olduğunu unutmamak gerek. arada da bayern münih ile borussia dortmund arasındaki kadar bir şampiyonluk sayısı farkı yok.

    bu dakikadan sonra bizim odaklanmamız gereken şey fenerbahçe'nin aldığı skorlardan çok oyunumuzu geliştirmek olmalı. sadece bu yıl için değil, gelecek yıllar için de. çünkü bu yıl nasıl neticelenirse neticelensin mauro icardi, lucas torreira, kerem aktürkoğlu, davinson sanchez, abdülkerim bardakcı gibi en az birkaç yıl galatasaray'ın omurgasını oluşturabilecek harika oyunculara sahibiz. bir de çok iyi bir teknik direktörümüz var. buradan daha çok başarı çıkar. şımarmayalım, ihtiyaçlarımız pahasına lükse düşmeyelim, elimizdeki iyi oyuncuları küstürmeyelim yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın