• 88
    yerli kuralı bahane edilinerek sözlükte savunulan futbolcular.

    geçen sezondan örnek: sezona paf liginde emre taşdemir tarafından kesik yiyen patrick van aanholt'un aslında çok iyi oyuncu olmasına rağmen yerli kuralı yüzünden oynamadığını savunmak.

    takımda başka pozisyonda yerli yok mu? yunus var mesela, neden rashica kesik yemiyor? o dönem için okan kocuk var mesela, muslera niye kesik yemiyor? hatta abartayım, ali turap varken neden sacha boey kesik yemiyor?

    türk kuralı için sol bekte oynatırsanız size 2 hak veriyorum mu diyor tff?

    şimdi de iyi oynayan oyuncularımız var, kötü oynayan oyuncularımız var.

    takımda vazgeçilmez denecek tek türk oyuncu da abdülkerim bardakçı. ki yarın çıkar nelsson taş gibi oynar, o bile kesilir. burası futbol kulübü, kimsenin mıymıntısıyla uğraşacak değil.

    okan hoca atıyorum, icardi sapasağlamken, ilk onbirde halil'i oynattığını düşünelim. maç sonunda da çıkacak 'yerli kuralı' diyecek. zaten maç sonuna kalmadan tribün gürler, 'nerede icardi' diye.

    yok öyle kimse için bahane. yabancı futbolcu gelecek, antrenmanda topu ısıracak, maçlarda terinin son damlasına kadar mücadele edecek. hocasının isteğini/sistemini anlamaya çalışacak, takım arkadaşlarının iyi/kötü özelliklerini öğrenmeye çalışacak.

    bazı yabancılarımız gelmiş buraya, hala daha oyuna bir akıl katkısı, sistemi daha iyi hale getirecek bir çaba, mücadele isteği göstermiyor. almanya'dan beatbox yapmaya gelmiş gibi, freestyle kendi kendine oynuyor. sosyal medyada da yerli kuralı falan diyerek savunuluyor. hadi oradan!
App Store'dan indirin Google Play'den alın