• 11
    britanya'da bbc devlet televizyonu olarak gorev yapar ancak tum gelirini halktan topladigi tv licence uzerinden kazanir. tv licence ozetle, evinde canli yayin erisimine sahip oldugun herhangi bir ekran varsa (tv, tablet, telefon) odemek zorunda oldugun bir bedeldir. 2023 yili icin 159 sterlindir.

    bbc halktan topladigi bu tutar sayesinde tum gelirini elde eder. sizlere 24 saat kesintisiz, bakin burasi cokomelli, reklamsiz bir yayin sunar. gunlerce televizyon basinda vakit gecirseniz 1 saniye dahi reklam goremezsiniz. bunun da sebebini soyle acikliyorlar; eger bbc reklam alirsa taraf olmus olurlar ve bagimsizligini kaybederler. ister istemez kendisine reklam veren sahsin, sirketin, kurulusun nezdinde para ile satin alinmis bir olusum olur. para ile satin alinmis bir olusum da asla sahibinin aleyhine bir haber, yorum, elestiri yapamaz.

    buradan hareketle hakemlerin formasinda reklam olmasi demek onlari reklam veren tarafin kucagina itmek demektir. hele de turkiye gibi manipulasyona cok acik, istismara musait ortamlarda, sponsordan gelecek birkac kurus icin koskoca futbol endustrisini somurtmek cok ama cok yanlis bir karar olacaktir.

    bunun yaninda henuz 2023 yili ekim ayindayiz ve 2026-27 sezonunda sponsorlugu baslayacak firmanin kim oldugunu biliyoruz ve onlarin reklamini yapmaya basladik bile. madem 3 sezon sonra baslayacak bir uygulamadan soz ediyoruz, neden sponsor bugun belirlendi? 20 ekim 2023 itibariyle doviz kuru 3 sene oncesinin tam tamina 4 katina cikmisken, bu kadar kirilgan bir ekonomide herhangi bir firma ile 3 sezon sonrasi icin nasil bir bedele imza atildi ve bu bedel ne zaman alinacak? daha gogus reklamini gormemisken sorunlarini gormeye basladik.

    bu konu aslinda gorundugunden daha riskli ve saibelere gebe bir konu. umarim bir an once bu yoldan donulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın