• 1133
    şampiyonlar ligi gelir dağılımında, alt torbalardan katılan takımların kazandıkları puanlar için daha yüksek bir oran belirlemesi daha adil olurdu. örneğin; copenhagen karşısında iç sahada kazanılan bir galibiyet ile manu ve bayern deplasmanlarında kazanılan bir galibiyetin getirisinin farklı olması gerektiğini düşünüyorum.

    bunu da, dördüncü torbadan katılan bir takımın galibiyet veya beraberlik primlerinin birinci torbadan üçüncü torbaya kadar olan takımlara karşı sırayla oransal olarak düşeceği ve iç saha / deplasmana göre farklılık gösteren bir sistemle belirleyebilirler. şu anda ödenen 2.8 milyon € galibiyet primi ise birinci torbadan katılan takımların iç sahada alacakları rakam olabilir. birinci torbadan katılan takımların dahi deplasman galibiyetlerinde bir miktar daha rakam arttırılabilir.

    alınan sürpriz sonuçların yaratacağı yankı, sosyal medyada ses getirmesi, etkileşimi arttırması gibi faktörler var. alt torbalardaki takımların düşük olan başarı yüzdelerine karşın motivasyon arttırıcı bir unsur olabilir.

    mesela manu galibiyetimizi düşünelim. youtuberlar stadyumdan bir ton video çekimi yaptılar, evinden maçı izleyenlerin reaksiyonları bile kaç kez karşımıza çıkıyor. resmi hesaplar da bu skorun ekmeğini yüksek etkileşimle yedi. belki de münih maçını bu nedenle merak edip takip edecek yerli ve yabancı izleyici sayısı da artacak. sonuç olarak uefa'nın şampiyonlar ligi organizasyonunun lehine bir durum ortaya çıkıyor.

    copenhagen maçında galibiyet alsak bile bu daha düşük ölçekli bir etki yaratacaktı. muhtemelen yurtiçi ile sınırlı kalacaktı. o nedenle sürpriz sonuçlara dair ödüllerde, pastanın payında yapılacak bazı revizyonların yine uefa'ya yarayacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın