resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 2844
    galatasaray’a çok kötü bir zamanda gelmiş ve çokça hakkı yenmiş eski teknik direktörümüz. unutmamak lazım ki bizden evvel senelerce italya milli takımı’nı çalıştırmıştı ve takımını euro 2012’de finale çıkartıp o dönemin bölüm sonu canavarı ispanya’ya kaybetmişti.

    maç öncesi ve sonrası antenmanlarda hem rakip hem kendi takım analizlerini mükemmel yapardı. ama yaptığı bu analizlere, antrenmandan sonra tesislerde kalmak istemeyen ve başını burak yılmaz’ın çektiği bir kısım profesyonel futbolcumuz kazan kaldırdı. sanırım o dönemki ünal aysal başkanlığı ve topçulara yapılması gereken ödemelerdeki sıkıntı, onların bu tür gayri-profesyonel hallerine sebep oldu.

    sneijder’in ön libero ya da melo’nun stoper oynaması olağanüstü absürd şeyler değildi. zira çok değil 2 sene sonra tudor’un yönetime verdiği rapor doğrultusunda sneijder fizik yetersizliğinin artık profesyonel futbolu kaldıramamasından dolayı kulüpten gönderildi. selçuk bir daha asla iyi oynamadı. burak 1 sene sonra çin’e gitti. umut bulut yaşlandı. melo inter’e gitti. stoper ikilimiz chedjou ve semih’ten oluşuyordu. yani zaten kulübe büyük başarılar yaşatmış bu futbolcular tamamen gerileme evresine girmişlerdi ve daha sonra da yerlerini parasızlıktan uzun süre dolduramadık.

    yerine gelen hamza hamzaoğlu takımı şampiyonluğa götürdü ama takım o sene asla gümbür gümbür oynayarak şampiyon olmadı. yılın futbolcusu herhalde tarihte ilktir, muslera seçildi.

    dolayısıyla adama gelişine sallarken bazı şeyleri gözardı ettiğimizi düşünüyorum. bu adam görece ciddi düşüşe geçmiş bir takımla bir şeyler başarmaya, bir sistem kurmaya çalıştı ama biz kendisine yeniçerilerden ötürü sadece 3-4 ay dayanabildik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın