• 451
    okan buruk sayesinde son 1 yıldır neredeyse uğramadığımız başlık. 365 gün içinde 48 resmi maça çıkıp 40 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet almışız. mağlubiyetler süper lig’de konyaspor ve beşiktaş’a kupa’da başakşehir’e karşı.

    ama tabiki de bu başlığa uğramadığımız için bazı sözlük yazarları içerisindeki nefret ve kini kerem aktürkoğlu, okan buruk, barış alper yılmaz gibi başlıklarda fazlasıyla döküyor. ilk yarım saat 4 net gol kaçırdığımız kopenhag maçı sonrası okan hocanın kellesini isteyenler, twitterda gördüğü her habere inanıp gelip burada yangın çıkaranlar, kerem kötü top kontrol ettiğinde kulüpten kovanlar, ziyech 2 maç sakat olunca fenerlilerin komple teorilerine inanıp sağa sola saldıranlar, zaha’nın antrenman fotoğrafına göre gülmüyor bunu geri postalayın diyenler bu başlıkta dışarıya salamadıkları huzursuzluğu yine başka türlü kapatıyor tabi.

    bu kişilerin bir de kalkan gibi yıllardır kullandıkları bir argüman var. “aaabbbii eleştiriyoruz işte ya. eleştiri olmayan bir yerde başarı olmaz. herkesi böyle körü körüne savunmayın. eleştiri işte herkese lazım. galatararay için yapıyoruz. toparlansın diye…”

    tabi biz gerizekalıyız. o yüzden eleştiri ile zarar verme arasındaki farkı anlamıyoruz. yangın çıkarmanın artısı mı eksisi mi daha fazla anlayamıyoruz biz. sezonun ilk şampiyonlar ligi maçında iyi oynadığımız halde kaybederken asıp kesilen bir takıma bu durumun zarar mı yarar mı vereceğini idrak edemiyoruz. senin gelip kerem’in değerlerine kadar hakaret etmen eleştiri oluyor. rekorlar kırmış, her türlü meydan okumada kendisini ispatlamış bir hocaya beceremiyor işte ya demen eleştiri oluyor.

    şu takımı bir salın artık. uzun yıllar sonra ben ve benim gibi yapıcı taraftarlar tarafından benimsenmiş bir takım var. kazansa da kaybetse de belirli bir kimliği olan bir takım var. karakterli yıldızları olan bir takım var. genç ve potansiyelli oyuncuları olan bir takım var. rahat bırakın doya doya izleyelim. bu günlerin keyfini çıkaralım. galatasaray dibi de zirveyi de çok çabuk görebilen bir camia. defalarca yaşadık. belki 3-4 sene sonra tekrar dibi göreceğiz. ama zirvedeyken rahat bırakın da şu takımı sevabıyla günahıyla doya doya izleyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın