• 35
    arnavutluk milli takımının ismine ve geçmişine bakarak bugün hakkında yorum yapanların fena halde yanıldıklarını düşünüyorum. evet kuraları gerçekten iyi sayılır ama euro 2024'e sadece şans faktörüyle katıldıklarını düşünmüyorum.

    kendi sahalarında polonya'yı 2-0, çekya'yı 3-0 yendiler, açık ara grup birincisi durumundalar ve şu ana kadar 6 maçta 11 gol atıp sadece 3 gol yediler.

    kadrolarına bakacak olursak, genç ve potansiyelli pek çok isim var;
    kalede strakosha ve berisha gibi uzun yıllar serie a'da file bekçiliği yapmış deneyimli iki isim mevcut.
    stoperde ise yıllardır atalanta'da oynayan djimsiti (cemşit diye okunuyor sanırım) çok sağlam bir isim.
    cluj'da oynayan ajeti de fena değil, en son adana demirspor eşleşmesinde izledik kendisini ve murat sancak'ın maç sonu sahaya inip transfer için konuştuğu isim de kendisiydi.
    sağ bekte zaten napoli ve lazio forması giyen hysaj var.
    ön liberoda inter forması giyen 2002 doğumlu genç asllani oynuyor. ayrıca inter gibi bir kulüpte bu yaşına rağmen bu sezon önemli süreler almaya başladı, yazınki turnuvada adından epey söz ettirebilir.
    on numara mevkiinde ise sassuolo forması giyen 99 doğumlu bajrami var. bu sene serie a'daki tüm maçlarda oynadı, kalburüstü bir isim olduğu kesin.
    takımın en potansiyelli ismi ise forvet oyuncusu broja. 2001 doğumlu genç yetenek chelsea'de forma giyiyor ve sezon başındaki sakatlığını atlattıktan sonra premier ligin son üç haftasında forma şansı buldu ve bir de gol attı. piyasa değeri şimdiden 28m euro olarak gözüküyor.
    yazınki turnuvada cikalleshi'nin ileri uçta forma giyeceğini düşünenler yanılabilir.

    son olarak, nispeten bugünkünden daha zayıf bir kadroyla tarihinde ilk kez katıldıkları euro 2016 avrupa şampiyonasında aldıkları sonuçlar şu şekilde;
    arnavutluk 0 - 1 isviçre
    fransa 2 - 0 arnavutluk (golleri 90 ve 90+6'da yediler)
    romanya 0 - 1 arnavutluk

    aldıkları sonuçlara bakılacak olursa, ilk şampiyonaları adına aldıkları 3 puan ve -2 averaj fena sayılmaz.
    elbette euro 2024'te çeyrek final oynayacaklarını falan düşünüyor değilim ama averaj takımı olacaklarını hiç sanmıyorum. hatta şanslı bir kura çekerlerse, en iyi üçüncülük kontenjanından ya da sürpriz bir ikincilikle son 16'ya katılmaları mucize olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın