resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2729
    https://www.bt.dk/...en-skal-jeg-saa-lave de danimarka basınına röportaj vermiş defansımızın göz bebeği futbolcumuz.

    türk sitelerine, haber kanallarına düşen her haberin 3-4 yerden teyit edilmesi gerektiğinin bugünkü sağlaması olmuş bir röportaj gerçekleştirmiş. (bkz: #3497495) daha önce bu konuda karaladığım ufak bir yazıya da göz atarsanız bu tarz konularda hassas olunması gerektiğini kendiniz de fark edeceksiniz.

    iş hayatım sebebiyle ingilizce ve fransızca gündelik olarak türkçeden daha fazla kullandığım ve hem simültane hem de yazılı olarak çok fazla çeviri yaptığım diller. bilmediğin bir dilden bildiğin bir dile otomatik çevirilerde (google translate..vb) özellikle dilin yapısı ve özellikleri önemsenmeden mot-a mot yani kelimesi kelimesine çevrilir. her dilin kendi içerisinde gelişmiş, kelime anlamını dahi değiştirebilecek, cümle anlamını bile değiştirebilecek görünüşte ufak tefek ama kendi içerisinde anlam ifade eden ses ve söylem şekilleri vardır.*

    çeviri danca'dan türkçeye otomatik yapılmış çok belli, zannetmiyorum ki posta-akşam-sabah-hürriyet..vs gibi paçavralar danca bilen çevirmen barındırıyor içeride... hadi onu bir tarafa bırakalım desek, röportajın tamamı yerine cımbızla çekildiğinde ortalık karıştırmak için özellikle bir kısmı sadece servis ediliyor.

    öncelikle röportajın tamamını otomatik olarak ingilizceye çevirip okudum ve bizde servis edilmeyen kısımlarında söyledikleriyle bizim basın ve sosyal medyanın pompaladığı "nelsson kazan kaldırdı" ya da "nelsson gemileri yaktı" söylemleri yerine açık ve net bir şekilde galatasarayda olmaktan mutlu, yedek kaldığı için mutsuz, ilk 11 için hırslı ve azimli bir nelsson röportajı karşıladı beni. şahsen memuriyet hesabı yatıp parama bakarım diyen oyuncu yerine nelsson gibi hırs yapacak ve sürekli oynamak isteyen bir adamı yeğlerim.

    üzerine bir de danca bilen bir tanıdığımdan rica ettim okuyup bana bir özet geçermisin diye sağlama yapmak amacıyla. çok şükür ki benim yorumuma çok yakın şeyler söyledi ve özellikle milli takımda süre bularak tekrar çıkışa geçmek istediğini belirtti.

    medya, sosyal medya, sözlük trolleri tam gaz çalışırken bu sene, hepsinin ellerimizdeki değerlerimizi yıpratma çabalarına maşa olmamamız lazım taraftar olarak... bir ve birlik olup bütün sporcularımızın, yöneticilerimizin, kulüp çalışanlarının, görevlilerin kısaca galatasarayın tüm paydaşlarının arkasında durmamız ve destek olmamız gerekiyor özellikle bu sene.

    kenetlenin başka galatasaray yok
App Store'dan indirin Google Play'den alın