resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2700
    biraz empati kurduğumda %100 hak verdiğim danimarkalı stoper.

    şimdi biz bu adamı 2 yıl önce 7.5 milyon euro gibi çok ciddi bir rakama transfer ettik ve transfer ederken muhtemelen ‘sen bizim defansımızın en önemli oyuncusu olacaksın ve sürekli oynayacaksın’ diyerek ikna etttik. geçen 2 senenin ilk yılında takımın rezalet performansında ayakta kalabilen 2-3 oyuncudan biriydi. geçtiğimiz yıl ise şampiyonluğa direkt etki etti. olmadığı maçlarda savunmadaki durumumuzu hepimiz gördük. ligin açık ara en iyi stoperiydi.

    peki ne oldu da bu sene kendisini direkt yedek bırakmaya başladık? bence bunun açıklanmasını istemesi kadar doğal bir şey yok. zira bu adamın performansında hiçbir problem olmadı. tamam belki okan buruk’un istediklerini tam yapamıyor olabilir ama o zaman oturup konuşup ‘sen bizim yeni oyun şablonumuza uygun değilsin ve artık ocak dışısın’ deseydik haziran ayında, adam da kendine kulüp bulurdu.

    e peki biz ne yaptık? bizzat okan buruk kendi ağzından ‘savunma tandemimizin bozulmasını istemiyorum’ dedi. e madem bozulmasını istemiyoruz, neden şimdi oynatılmıyor veya neden davinson alındı? biz bu adama gidip ‘nelsson’cuğum, biz artık davinson’u aldık, sen de artık yedeksin’ dedik mi? hiç sanmam. hadi farz edelim söyledik, o zaman nelsson sormaz mı ‘neden’ diye. sorsa ne diyeceksin? işte sen ağırsın biz savunmayı önde kurucaz. e ama sene başında tandem bozulmasın istediniz ben de kaldım dese ne diyeceğiz, bu 1. peki tamam hadi diyelim savunmayı önde kuracağız ve nelsson’un durduk yere buna uygun olmadığını düşündük ve kendisinden vazgeçtik, o zaman ben niye bu sistemde yedeğim diye sormaz mı, bu da 2.

    nereden baksan kulübün kötü yönettiği bir süreç gibi gözüküyor. ben nelsson’un yerine kendimi koyuyorum ve harika oynadığım 2 senenin sonunda, üstelik bir stoper için en verimli yaşlarımın başındayken yedeğe çekilsem ve belli ki bundan sonrası için de düşünülmediğimi direkt anlasam, ben de isyan bayrağını çekerdim. üzgünüm ama biraz düşününce bu sonuca varmak hiç de zor değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın