• 7196
    taraftarından yöneticisine, yorumcusundan twitter trollüne kadar hepsinde büyük psikolojik bozukluklar ve travmalar mevcut olan kulüp. dile kolay 9 senedir şampiyon olamıyorsun ve 15-16 senedir de cl’ye katılımın mevcut değil. ama kendilerine sorsan hep suçlu galatasaray. yahu senelerdir başarısız olan başkanınızı galatasaray mı seçiyor, kadronuzu ve hocalarınızı galatasaray mı belirliyor, kadıköy’deki tribünlerinizde bağırmayan taraftarlarınız galatasaraylı mı sorularını sorunca hakeme federasyonlara bağlıyorlar. dönüp bakıyorum son 9 senede galatasaray’ın 4, beşiktaş’ın 3, başakşehir ve trabzon’un 1 er şampiyonluğu mevcut. yani öyle almanya’daki bayern münih ya da bir zamanlar italya’da ve fransa’daki juventus ile o.lyon dominasyonu gibi arka arkaya şampiyonluklar durumu yok. ama bu güruhun varsa yoksa işleri galatasaray ile. bu sebepten ötürü bu takımı destekleyen insanla mantıklı bir konuşma da gerçekleştiremiyorsun artık. kendi başarısızlıklarından ve kendi maçlarındaki kendilerince oluşan hatalardan bile galatasaray sorumlu bu kişilere göre.

    başımdan geçen bir olayı paylaşayım, bir fenerli arkadaşım ki kendisi ile kolay kolay futbol konuşmayız (ben dalga geçerim genelde*), 7 ekim 2023 antalyaspor galatasaray maçından sonra yine hakemle kazanmışsınız diye mesaj attı. dedim ki maçı izledin mi ? fenerli whatsapp gruplarındaki konuşmalardan gördüğüm kadarıyla muslera atılmalıymış ve antalya’nın penaltısı verilmemiş dedi. cevabım maçı izle ondan sonra konuşalım oldu. ertesi gün 8 ekim 2023 kasımpaşa fenerbahçe maçından sonra whatsapp üzerinden arkadaşıma noldu dün bık bık ötüyodun, bugün bu rezil kararlardan memnun musun dedim ? verdiği cevap aynen şu oldu; abi sırf galatasaray’ın lehine yapılan hataları normalmiş gibi göstermek için yapıyorlar dedi. inanamadım. yani kendi lehlerine yapılan hataların bile galatasaray’a yaradığını düşünen bir taraftar psikolojisi. ki bu aklına ve zekasına güvendiğim bir arkadaşım.

    bu sebepten diyeceğim odur ki; bu sene akıl, mantık ve psikoloji olarak normal insanlar rakibimiz değil. artık başarısızlıktan gözü dönmüş bir toplulukla karşı karşıyayız. ben taraftar olarak yaptıklarına gülüp geçiyorum ama yönetim olarak tabi ki yapılması gerekenler mevcut. belli ki sessiz kalmak saçmalıklarını daha da alevlendiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın