resim
Jude Victor William Bellingham
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:21
Boy:1.86
Uyruk:İngiltere
  • 65
    carlo ancelotti şansına sahip genç wonderkid. ancelotti biraz spesifik kadro yapılarından biraz da eski tip 'takımlarını bir yıldız futbolcunun merkezinde kurma' fikrinden kaynaklı mıdır tam olarak söylenemez her takımında bir orta saha oyuncusunu mutlaka süper yıldız performansı ile yüceltir. demiyorum ki ortalama futbolcuları alır yıldız futbolcuya dönüştürür ama zaten süper yıldız olan futbolculara kariyer sezonlarını yaşatır.

    milan takımında bildiğiniz gibi bu kaka leite idi. 4-3-1-2 sistemi ile kaka ne kadar büyük ve unutulmazlar performanslar sergilese de sisteme baktığımız zaman geriye kalan oyuncuların onu ne kadar yücelttiğini başka yerlerde yüceltilmediğinde verilen performansları dolayısıyla anlayabiliriz. kaka ne kadar üstün yeteneklere sahip olsa da hiçbir yerde carlo hoca ile gösterdiği performansa erişemedi.

    chelsea takımında kariyer sezonunu oynattığı futbolcu ise frank lampard idi. lampard her zaman golcü bir oyuncu olsa da 22 gol 16 asistlik bir lig performansı pek rastalanılabilir bir orta saha performans değildi.

    son real madrid döneminde benzema ödüller ile çok öne çıksa da hem vinicius jr.'a hem de valverde'ye - dünyanın en iyi kanat oyuncusu - - dünyanın en iyi orta saha oyuncusu - gibi futbol oynattığı, böyle tanımlanmalarına sebebiyet verecek zamanlar yaşattı. fakat bu oyuncuların önceki örnekler seviyesinde futbolcu olmadıklarından gerçek anlamda ustalık işi için bellingham'ı beklemek zorunda kaldık.

    çok iyi bir çift yönlü, tempolu orta sahadan brezilyalı usta 10 numara performansı alması tabii ki akıllara hep kaka leite'yi getiriyor. bellingham şu ana kadar aklımıza ufak ufak gelen kaka imalarını hak ederek oynuyor ama şunu da göz ardı etmemek lazım carlo hocanın oyunları kendine has olduğu için oyuncular o sistemden çıktığı zaman veyahut sistem başka oyuncuları yüceltme gereği ile çalıştığı zaman oyuncular eski performanslarını gösteremeyebiliyor. bundan sonraki süreçte real madrid'e gelecek muhtemel forvetin önümüzdeki 10 yıllık süreçte bellingham'ın kariyerine nasıl bir etkisi olacağını göreceğiz. ya kaka olur ya da şu dönem ne oynamıştı be diyeceğimiz bir futbolcuyla dönüşür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın