resim
André Onana
Takım:Manchester United
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.90
Uyruk:Kamerun
  • 69
    3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı'nda yediği 3 golde de hatası olmayan kaleci.

    zaha'nın golünde şans bizim yanımızdaydı, rakip defansa çarpan top yerden sektikten sonra kusursuz bir şandel vuruşa dönüştü. bazı futbolcuların bazı takımlara karşı zarları iyi geliyor. mesela drogba'da karşısında arsenal görünce delleniyordu.

    2. golde kerem önüne çok iyi aldı ve uzak köşeye çok çabuk bir plase çıkardı. dünya üzerinde o topu o kadar yakın mesafede çıkarabilecek kaleci sayısı çok azdır hatta belki yoktur.

    3. golde de icardi ile karşı karşıya pozisyon. icardi'nin solundan rakip defans geldiğinden en mantıklısı icardi'nin sağına denk gelen köşeyi kapamaktı. neticede hem üstü, hem altı, hem sağı, hem solu kapaman mümkün değil. icardi kafa vururken bile ters köşe feyki atabilen acaip bi adam. o pozisyonda kimse topun dibine girmesini beklemiyordu. ben maçtan sonra hala şaşırıyorum. dünyada hiç bir kaleci yapacağı vuruşu ölçüp biçmiş bir icardi ile karşı karşıya pozisyonu kurtaramadı diye eleştirilmez.

    ama mesela bana göre bizim yediğimiz ilk golde muslera topa çıksa çok rahat alabilirdi. zaten holjund da topa kaleye çok yakın mesafeden bir kafa vuruşu yaptı. yani yenilen bir golde kusur aranacaksa bence buna bakılabilir. onun dışında bizim yediğimiz 2. gol de karşı karşıya. bir kaleci karşı karşıya pozisyon çıkarabilir mi? evet çıkarabilir ama çıkaramadı diye o kaleciye hatalı der misin?

    onana'nın tek büyük hatası mertens'in feykine aldanıp kırmızı kart ile sonuçlanan pozisyondaki pası. o pozisyon da golle sonuçlanmadı. casemiro kırmızıyı görmeseymiş.

    tabi bir çok fenerbahçeli hesap onana olmasa fark yiyeceğimizi iddia ediyor. fakat gollere tek tek bakınca pek de onanalık bir durum göremiyorum ben. geçsinler bu işleri. biz manu deplasmanında hücum futbolu oynayıp maçı kazandık mı? kazandık. epl'de manu'yu yenen takımlar var bu kötü durumlarında ama kaçı deplasmanda hücum futbolu oynayarak bunu başarmış bir de ona bakmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın