• 51
    ''fanatik galatasaraylıydı. stadyumda çocuk gözleriyle ilk maçını izlediğinde büyülenmişti.

    5 yaşında uçurtma uçurmayı öğrendi. aynı yıl anaokuluna başladı. ilk sırt çantasında galatasaray arması vardı. 6 yaşına yaklaştığında kendi odası oldu. doğum gününe iki ay kala ilk kez anıtkabir’i gördü. galatasaray altyapısında futbol okuluna başladı. ileride futbolcu olmayı hayal ediyordu. barcelona’da oynayacaktı. takımın adını taşıyan futbol okuluna gitti, barcelona sokaklarında formasıyla dolaştı, oyuncularıyla fotoğraf çektirdi.

    en sevdiği sayı 9’du. okul numarasıydı, forma numarasıydı. 9 yaşının hayallerini yazmıştı. gezeceği ülkelerin listesini yapıyordu. o sene galatasaray şampiyon olsun istiyordu.
    hayatında hiç trene binmemişti. “reklamlarda gördüm, tren hızlı gidiyormuş” diyerek annesini ikna etti. iki kez ertelendi. biri hastalık biri galatasaray seçmeleri için.

    ilk kez babasıyla trene binecekti. heyecanlıydı. annesini görüntülü arayıp trenin içini gösterdi. tren ne güzeldi ne hızlıydı!

    sonra...

    ben size arda’yı anlatırken arda’nın öldüğü yaşta olan oğlum galatasaray’ın şampiyonlar ligi’ne kalmasını kutluyor. arda yaşasa, 14 yaşında olacak, kuşkusuz maçı izleyip o da sevinecekti. ama arda, hesap vermeyen sorumlular nedeniyle, hep 9 yaşında kalacak.''

    (barış terkoğlu, cumhuriyet, 31 ağustos 2023 ,şampiyonlar ligi’ni göremeyen galatasaraylı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın