• 2317
    kendisinin hayatında futbol oynamadığına ve ayağıyla kafası topa hiç dokunmadığına adım kadar eminim. lise'de çoğunluk top oynarken o teorik futbol kitapları okudu, politikanın en teorik olduğu dergilerle haşır neşir oldu, cimbomlu olmadan lise'li olmanın verdiği ezikliği o saçma ruhunun en dip en tozlu noktalarına hapsetti. bakın bunlar belki tahmin ama onun futbol üzerine yorumları bunlar kadar muğlak bunlar kadar temelsiz.
    ergun gürsoy'un tabiri vardır 'uzun abi' diye. liseli kontenjanından olan yöneticileri kasteder. bunlar her dönem kulüp yönetiminde olur. ve belli bir gücün yönetimi onlar eliyle denetlediği barizdir. kim ki halk içinden gelir ve belli bir noktaya yükselirse kulüpten uzaklaştırılır ve bunu taraftar nezdinde normalleştirmek için itibarsızlaştırma politikası izlenir.

    son dönemlerde fatih altaylı ve mehmet demirkol gibi lise'li tiplerin fatih hoca hakkındaki beyanları bu dediğim olgunun somutlaştığı olaylardır. bu tiplerin kulübün çıkarlarını savunma noktasında varsa katkıları amenna. (cimbomlu lise'lileri kastediyorum) ama siz sahada savaşmış ve zafer kazanmış, ya da halen kazanmakta olan figürlere (okan hoca, erden bey vs.) bunlar saldırırken yazılan bu olguyu bilerek hareket ederseniz her şey kristalize olur, berraklaşır kafanızda. sonra 'yahu bu adamla nasıl aynı takım taraftarıyız tü allah cezanı' gibi tepkilere gerek duymazsınız.

    unutmayalım ki galatasaray türkiye'dir, halkındır. mehmet demirkol gibi tipler futbolu karmaşıklaştırmaya ve bu sayede yaptıkları algı operasyonlarının anlaşılmamasına özen gösterirler. biz de bunların gerçekten neyin peşinde olduklarını anlamaya özen gösterelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın