• 2316
    futboldan bu adam kadar anlayarak bu kadar uzun süre bu işten para kazanan bir başkası var mı bilmiyorum.

    mehmet demirkol türk spor medyasının bir değeri idi. gerçekten öyleydi. spor servisi zamanlarında kullandığı üslup, sporun çok da konuşulmayan yönlerini konuşması, gerektiğinde yükselip gerektiğinde makul tavır takınması, neredeyse her gün ekrana çıkıp izleyiciyi sıkmadan, tükenmeden konuşmaya devam edebilmesi gerçekten kıymetliydi. o zamana kadar belki de kendisi kadar makul, tane tane yorum yapabilen birini çok görmemişti ekranlar. gerçekten kıymetli bir adamdı spor medyası için ancak o zamanlar da futboldan öyle ahım şahım anlamazdı.

    keita galatasaray’a lyon’dan gelirken “bu kim kardeşim barcelona’daki keita’yı getirsen anlarım” tarzı akıl ve mantıktan uzak yorumları da olurdu. ancak genele bakıldığında yine izlenebilir düzeydeydi.

    bugün geldiğimiz noktada gerçekten çok kötü. çok çok kötü. onun işi de bir bakıma performans işi ve son yıllarda formu o kadar düşük ki artık emekli olma zamanı geliyor diye düşünüyorum. sürekli olarak kötü oynayana iyi, iyi oynayayana kötü diyor.

    davinson 6 oynamalı diyor. neden, ayakları iyi ve kesiciymiş. yahu bu ikisiyle bitse dünyadaki stoperlerin yarısı 6 oynar. sırtı dönük top alabiliyor mu, sahaya arkası dönükken çevre kontrolü nasıl, doğru zamanda prese gidebiliyor mu, alan korurken nasıl, bir futbolcunun 6 oynayabilmesi için sayısız parametre var. mehmet demirkol sanchezi kesici ve ayak iyi gördüğü için zor maçlarda 6’ya koyuyormuş. hadi bu bir fikirdir ve beyan edilebilir diyelim. ama tespitlerine ne demeli? neredeyse tamamı yanlış. hangi futbolsever bu iki maçı da izlediyse ankaragücü karşısında kerem demirbay ve kerem aktüroğlu övüp kopenhag karşısında boey yerebilir? bu işin hiçbir mantığı var mı? boey konusunda savunması sıkıntılı demişti zamanında, boey için hücumu iyi savunması kötü demek için kör olmak lazım. kendisine mesaj atıp bunun berbat bir yorum olduğunu söylemiştim, biraz zaman geçince yayında hak vermişti bana. ancak şimdi yine ilk fırsatta saçmalayıp “boey kopenhag maçında savunmada sıkıntı yaşadı” demiş. nasıl olabilir anlamıyorum, galatasaray’ın değerini mi kötülüyor desem, herkes gülüp geçiyor bu yorumlara çünkü mal çok meydanda. boey’in defansif yönünü istediğin kadar kötüle hiçbir algıyı değiştiremezsin. bence dümdüz futboldan anlamıyor adam. bunu son zamanlarda farkeden arhan ata pilavoğlu kendisini sık sık bozuyor, o çocuğu da tebrik ediyorum.

    mehmet demirkol’u diğerleri gibi saha içini sosyal medyadan okuyup ezbere yorum yapmadığı, özgün olmaya çalıştığı için öncelikle tebrik ederim. ancak tespitlerinin çok büyük kısmı yanlış, yorumlarının çok büyük kısmı da tutarsız ve altı boş. kendisine emekliliği düşünmesini tavsiye ederim. iyi izleniyor, hep de izlenecektir muhtemelen, ancak performans artık üzücü noktalara gitti. izlenmelere bakmasın, saha içi yorumlamayı bıraksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın