resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 2665
    30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçında sezonun geri kalanında göreceğimiz ideal kadroya en yakın kadrolardan birini izledik. zaha sol kanada oturdu. kerem yeni mevkisinde ilk denemesini gerçekleştirdi. 1-2 değişiklikle çoğu maçta takımı sahada bu kadroyla ve bu anlayışla göreceğiz gibi duruyor.

    bu kadro ankaragücü maçında çok iyi bir oyun sergiledi. daha iyi bir oyun nasıl olurdu diye düşündüğümde aklıma gelenlerin ikisi şöyle:

    1- icardi, zaha ve kerem'in olduğu takımda, boey, torreira ve sanchez ile birlikte enerji yükünü çekecek bir oyuncu daha olsa muhteşem olurdu.

    2- zaha'nın gelişiyle hücumlarda sol kanadı çokça işlemeye başladık. angelino daha etkili ortalara başladı. kerem de orada. stoperler icardi'yi tutarken arka direkte kafayla ya da fizik avantajla atak bitirebilecek ikinci bir oyuncu olsa ne güzel olurdu.

    bu ara kötü tercihleriyle ara ara kızsak da profil olarak barış alper'in bu yeni kadroya çok iyi oturabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. oyununu biraz basitleştirebilirse takıma enerji katabilir, arka direkte bitirici işler yapabilir. üstelik ligde kerem d. yerine ndombele, kerem a. yerine ziyech gibi denemelere de olanak tanır.

    barış için çok çok önemli bir sezon. mental olarak gelişim gösterir ve top ayağındayken de takım için oynamaya başlayabilirse ligde tete'den de ziyech'ten de süre çalabilecek bir noktaya gelebilir. arka direkte bitirdiği toplarla da sezonun sürpriz golcüsü olacak potansiyele sahip. umarım gözden düştüğü değil sıçrama yaptığı bir sezon olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın