• 7150
    bu sezon henüz sert rakiplerle karşılaşmamış takım. kısmen twente eşleşmesi diğerlerine göre dişliydi.

    ligi çok erken açtılar, tempolu ve kaliteli futbolcuları harmanlayarak transferleri geciktirmeden yaptılar. ortaya ligin üstünde kalitede ve formda takım çıktı. 7/7 galibiyette art arda geldi.

    kısmen iyi kadrosu olan samsunspor'u 2. hafta deplasmanda yendiler. kadrosu iyi olsada yeni kurulan, lige yeni çıkmış bir takıma karşı beklenen sonuçtu. onun dışında dağınık başakşehir'e karşı galibiyetleri de olağandı. belki alanyaspor deplasmanı takılabilirlerdi onu da 0-1 ile geçtiler.

    uefa avrupa konferans ligi'nde nordsjaelland, spartak trnava, ludogorets maçları var. bu takımlarda fenerbahce sikletinde değil, deplasmanlar kolay geçmez ama grubu en az 12+ puanla lider tamamlarlar çok kasmadan. belki nordsjaelland deplasmanı sıkıntı yaşarlar.

    avrupa'da devam etmeleri önemli aslında bizim için, olabildiğince ilerlemeliler ve az ya da çok lige dikkat dağınıklığı oluşturmalı.

    medya ziyech ve zaha transferleriyle okan hocanın kadro kurmakta ve yıldızları idare etmekte zorlanacağını söylüyor fakat fenerbahçe kadrosu bize göre daha şişik. aslında biz ideale yakın genişlikte kadro kurduk. bir hücumcu yerine sağ bek ve ön libero alternatifi olsa en ideal olurdu.

    fenerbahçe'de edin dzeko arkasında joshua king, michy batshuayi. yerli umut.

    kanatta ırfan can kahveci şuan için arkasında ryan kent, cengiz ünder.

    göbekte fred ve sebastian szymanski arkasında miha zajc, crespo, mert hakan.

    daha kadroya girmeyen luan peres ve sakat lincoln.

    27-28 kişilik kadroları var genç oyuncular hariç. lig 20 takım ve avrupa var ama yine de fazla şişik. galatasaray'da değil ama fenerbahçe'de çıkma ihtimali çok daha büyük kesik yeme kaynaklı hoca, futbolcu sürtüşmeleri.

    okan hoca tete, ziyech, zaha, kerem, mertens ek barış alper. bu altılıyı çok daha rahat idare eder ve faydalanır. sistem gereği bu 6 futbolcudan 3'ü sahada. mertens'in yaşı gereği 55 dk'lık kondiyonu, barış'ın son 25 dk dinamizmi, ziyech'in hazır olmaması kaynaklı zaman zaman süre alması ile görev tanımları daha net şekilleniyor. bu altı isim prime döneminde ve hazır şekilde birlikte olsa o zaman sıkıntı olurdu. ama günün şartları hepsinden parça parça faydalanmaya imkan sağlıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın