resim
İsmail Kartal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:63
Uyruk:Türkiye
  • 872
    kendisi teknik direktör değildir. yok hayır hıncal uluç'luk olsun diye söylemiyorum ciddi ciddi teknik direktör değildir.

    ismail kartal 2010-2014 yıllarında sırasıyla aykut kocaman'ın ve ersun yanal'ın yardımcı antrenörüydü. bilirsiniz türkiye'de sportif direktörlerin ve yardımcı antrenörlerin hiçbir fonksiyonu ve vasıfları yoktur. sadece avrupa futbolunda böyle pozisyonlar olduğu için adet yerini bulsun diye türk futbolunda olan iki mevkiden biridir yardımcı antrenörlük. diğeri de işte dediğim gibi sportif direktörlük zaten.

    neyse hatırlanacağı gibi şampiyon oldukları 2013-14 sezonu sonrası ersun yanal ile sözleşme uzatan aziz yıldırım 2014-2015 sezonu başlamak üzereyken ersun yanal'ı kovar. fakat yerine teknik direktör getirmek istemez. çünkü takımı kendisi yönetmek istiyordur ama bunun için de teknik direktörlük koltuğunda yalnızca sembolik olarak oturacak birine ihtiyacı vardır. buna en uygun kişi hiçbir teknik direktörlük deneyimi olmayan ismail kartal'dır!

    2014-2015 sezonuna galatasaray'ın elinden takımın başında prandelli olmasına rağmen ancak penaltılarla alabildiği bir süper kupayla başlayan ismail kartal fenerbahçe'nin özellikle ligin ilk yarısında haksız penaltılarla kazandığı maçlarla damgasını vurduğu sezonun sonunda galatasaray'ın hem ligi hem türkiye kupasını kazandığına şahit olarak aziz yıldırım tarafından kapının önüne konur. yıldırım "o zaten teknik direktör bile değildi" gibisinden açıklamalar yapar.

    2021-2022 sezonunun ikinci yarısında iddiası kalmayan fenerbahçe'nin başına idareten kendisi getirilir çünkü aykut kocaman, ersun yanal ve vitor perreira derken fenerbahçe'nin ikinci kez denemediği teknik direktör kalmamıştır. idareten geldiği sezonun sonunda yine takımı ikinci yapar ve "teknik direktör değil ki bu" denilerek jorge jesus için tekrar kapının önüne konur.

    2023-2024 sezonunda ulan kimse bizi şampiyon yapamıyor, bu hiç değilse daha az paraya ikinci yapabilmişti denilerek tekrar fenerbahçe'nin başına getirildi.

    aslında fenerbahçe'nin durumu şöyle; pandemi ilk çıktığında ersu yanal yeni kovulmuştu ve fenerbahçe'nin nenad bjelica ile konuştuğu söyleniyordu. bjelica da "görüştük ama henüz mali konuları konuşmadık" demişti. bir galatasaraylı da bunu "henüz battıklarından bahsetmemişler adama" diye haklı bir dalga geçmişti durumla.

    işte ismail kartal'ın durumu da böyle. battık, bari bununla idare edelim hesabı.

    çok güvenseler geçen sene jesus için kendisini şutlamazlardı. iki kere adam yerine konmamışsın üçüncü kez geliyorsun. unutma, çok büyük ihtimalle üçüncü kez de benzer şekilde gönderileceksin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın